Sabiedrība
2010. gada 4. jūlijs, 19:09

Pēc svētkiem Jūrmalā atstāts liels atkritumu daudzums

Jauns.lv

Vakar Jomas ielas svētkus apmeklējis neparedzēti liels apmeklētāju un ciemiņu skaits, kas aiz sevis atstājuši arī lielu atkritumu daudzumu, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa.

Auniņa norādīja, ka teritorijā atstātas plastmasas pudeles, papīri, reklāmas materiāli un citi atkritumi.

"Jomas iela un tai tuvākā apkārtne jau ir sakopta, šīs dienas laikā plānojam savest kārtībā pilnīgi visu teritoriju, kur notikuši svētki," sacīja Auniņa.

Auniņa arī informēja, ka iepriekšējos gados Jūrmalas domei bijuši paredzēti līdzekļi atkritumu savākšanai pēc lieliem publiskiem pasākumiem, bet šogad tādu neesot, tāpēc aicina cilvēkus, kas dodas pastaigāties un atpūsties Jūrmalā, ievērot kārtības noteikumus un nemest atkritumus, kur pagadās.

Kā ziņots, sestdien Jūrmalā notika Jomas ielas svētki, kas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvāja plašu pasākuma programmu.

Svētku laikā uz populārās mūzikas skatuves pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēja grupas "Lady Sweet", "H2O", "Putnu balle", "Double Faced Eels", "Lādezers", "Triānas parks" un "Ufo grupa", kā arī mūziķi Lauris Reiniks un Goran Gora.

Savukārt uz rokmūzikas skatuves Jomas ielas svētkos uzstājās grupas "Zemes mala", "Moana", "Meribel", "Leģions", "S.P.B.", "Gain Fast", "Tā tā tā", "Dzelzs vilks", "Pienvedēja piedzīvojumi" un "Ēnas".

Jomas ielas svētkos darbojās arī tautas mūzikas skatuve, uz kuras muzicēja Latvijas Poļu kultūras biedrības vokālais ansamblis "Visla", Latvijas Krievu kultūras biedrības vokālais ansamblis "Berendeika", Latvijas Slāvu mūzikas biedrības baltkrievu vokālais ansamblis "Suzorje", Latvijas Lietuviešu kultūras biedrības koris "Bijunas" un instrumentālā kapela "Jurgines", Slāvu mūzikas biedrības bulgāru vokālais ansamblis "Sozvucije" un Latvijas Tatāru-baškīru kultūras biedrības folkloras ansamblis "Čišma".

Tāpat uz tautas mūzikas skatuves uzstājās Rīgas Ebreju kopienas koris "Šafar", Latvijas Igauņu kultūras biedrības jauktais koris "Leelo", Latvijas ukraiņu biedrības "Dņipro" jauktais koris "Dņipro", Baltijas starptautiskās akadēmijas deju skola, uzbeku grupa "Uč - Kudup", Jūrmalas folkloras kopa "Skantce" un čigānu mūzikas grupa "Bogan Roma".

Uz deju skatuves uzstājās Garkalnes novada kultūras nama deju ansambļi "Ritenītis" un "Greizie rati", kā arī deju kolektīvi "Zītariņš", "Tapa", "Dejotprieks", "Mārīte", "Bitīte", "Auda" un "Laide", "Zālīte", "Re, kā!" un citi. Vakarā pie deju skatuves sāksies balle, kurā uzstāsies Andris Ērglis un grupa, kā arī dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

LETA