Bukmeikeri mūsējiem "Jaunajā vilnī" paredz labus rezultātus
Sabiedrība
2010. gada 26. jūlijs, 11:05

Bukmeikeri mūsējiem "Jaunajā vilnī" paredz labus rezultātus

Jauns.lv

Bukmeikeru kompānija "Betsafe.com" par galvenajiem favorītiem starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2010" uzskata Krievijas māksliniekus Jegoru Sesarevu un grupu "Murakami".

­

Taču arī Latvijas dalībniekiem tiek prognozēti labi rezultāti. Likmes izmaksas koeficientu uz Sesarevu un "Murakami" uzvaru ir attiecīgi 4,50 un 5,00, kas norāda uz uzvaras iespējamību nepilnu 20% apmērā, aģentūru LETA informēja bukmeikeru uzņēmuma "Betsafe.com" pārstāvis Jānis Trēgers.

Ļoti tuvu līderu duetam favorītu sarakstā izvietotas abas latviešu mūzikālās apvienības "PeR" un "Lady’s Sweet". Puišu trio "PeR" koeficients 5,50 norāda, ka latviešu grupas izredzes uz uzvaru konkursā svārstās 15% robežās un tās ir tikai nedaudz mazākas par favorītiem, bet "Lady’s Sweet" koeficients ir 7,77 un izredzes nedaudz virs 10%.

Bukmeikers Roberts Egle atklāja, ka, prognozējot "Jaunā viļņa" uzvarētāju, ieguldīts ne mazums laika un pūļu, jo nācies iepazīties ar visu dalībnieku biogrāfijām, audio ierakstiem un citu prognožu izteikšanai nepieciešamo informāciju. Tāpat neiztika bez konsultēšanās ar mūzikas industrijas speciālistiem, kā arī tika vērtēti iepriekšējo gadu rezultāti un meklētas likumsakarības tajos.

Komentējot salīdzinoši augstās Latvijas konkursantu izredzes, bukmeikeri apgalvoja, ka, viņuprāt, "PeR" priekšrocība noteikti ir viņu žanrs, kurš allaž aizrauj publiku un tam noteikti būs pozitīva ietekme arī uz žūrijas vērtējumu. "Savukārt, dāmu trio trumpis ir pārliecinošais dziedājums un, protams, arī Latvijas meiteņu skaistums," sacīja Egle.

Vēl pie konkursa favorītiem bukmeikeri pieskaita arī dziedātāju Gabriellu no Brazīlijas, Ukrainas meiteņu trio "Pajushije trusy" un dziedātāju Hilu Ben Deividu no Izraēlas.

Jau ziņots, ka "Jaunajā vilnī 2010" šogad piedalīsies 17 dalībnieki no 12 valstīm, kuri konkursa finālam izraudzīti no vairāk nekā 12 000 konkursantu pieteikumu, kurus saņēma konkursa rīkotāji. Konkursā Ukrainu un Krieviju pārstāvēs trīs dalībnieki, bet Latviju - divi.

Devītais starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2010" Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notiks no 27.jūlija līdz 1.augustam.

Konkursa laikā dalībniekiem būs jāizpilda pasaules hiti, savas valsts populāra dziesma, kā arī īpaša konkursam sarakstīta dziesma. Konkursa laikā notiks žūrijas dalībnieku koncerts, Dāvida Tuhmanova mākslinieciskais vakars, kā arī citi koncerti.

Konkursa "Jaunais vilnis 2010" balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 lati). Pirmās vietas ieguvējs saņems 50 000 eiro (35 140 latus), otrās vietas ieguvējs - 30 000 eiro (21 084 latus), bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro (14 056 latus).

Īpašie viesi šovasar Jūrmalā būs ritma un blūza dziedātāja Tonija Brekstone, dziedātāja Lāra Fabiāna, itāliešu tenors Alessandro Safina un dziedātājs Engelberts Humperdinks. Konkursā kā īpašās viešņas piedalīsies arī krievu dziedātāja Zemfira un krievu soprāns Anna Ņetrebko.

LETA/foto:LETA

­