Rīgā pārspēts 7. augusta karstuma rekords
Sabiedrība
2010. gada 7. augusts, 18:06

Rīgā pārspēts 7. augusta karstuma rekords

Jauns.lv

Lai gan solītie 35 grādi izpalika, Rīgas centrā sestdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra sasniegusi +31,8 grādus, tādējādi pārspēts 39 gadus sens 7. augusta rekords.

­

Līdz šim karstākais 7. augusts Rīgā bijis 1971. gadā, kad gaisa temperatūra sasniedza +31,2 grādus.

Vēl karstāks ir Valkā, kur līdz plkst. 15 gaiss bija sakarsis līdz +33,1 grādam, Daugavpilī - +32,2 grādi. Pēc uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem vēl karstāks ir Strenčos - +34 grādi.

Tuvākajās stundās gaisa temperatūra vēl paaugstināsies, taču, tā kā gaisa mitrums ir lielāks, nekā prognozēts, absolūtais maksimālās gaisa temperatūras rekords, kas Latvijā ir +36,4 grādi, šodien, visticamāk, netiks pārspēts.

Vēl šovakar starp mākoņiem uzspīdēs saule, debesis būs dūmakainas. Viet'ma iespējams pavisam lokāls un neliels lietus ar pērkonu, taču pārsvarā nokrišņi nav gaidāmi, lai arī ir sutīgs.

Naktī valsts rietumu un centrālajos rajonos var izveidoties atsevišķi negaisa mākoņi, citviet bez lietus. Minimālā gaisa temperatūra +18..+23 grādi.

Dienā austrumu rajonos būs saulains laiks, citviet mākoņu būs vairāk un pa laikam gaidāms lietus un pērkona negaiss. Pēcpusdienā un vakarā negaiss jau būs daudzviet Kurzemē un Zemgalē, bet vietām tas var būt spēcīgs - ar krusu un brāzmainu vēju. Maksimālā gaisa temperatūra Vidzemē un Latgalē +31..+36 grādi, bet Zemgalē un Kurzemē +25..+30 grādi, vietām jūras piekrastē tikai +22..+24 grādi.

Naktī pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš, dienā mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, negaisa laikā stipras brāzmas.

Rīgā naktī ap +22 grādiem, pastāv iespēja uz pavisam īslaicīgu lietu. Dienā negaisa mākoņi būs tuvumā Rīgai, bet to, visticamāk, sasniegs tikai pēcpusdienā vai vakarā. Maksimālā gaisa temperatūra +29..+30 grādi.

BNS/Foto:LETA

­