Iespējams, Lembergs Londonas veikalā iepircies par 118 000 latu
Sabiedrība
2010. gada 18. augustā, 08:50

Iespējams, Lembergs Londonas veikalā iepircies par 118 000 latu

Jauns.lv

Šodien publiskots izrāvums no, iespējams, Ventspils mēra Aivara Lemberga bankas kontu izdrukām. Viņš iepircies veikalā, kuru rotā Džonija Depa un Nikolasa Keidža portreti.

Iespējams, Lembergs Londonas veikalā iepircies par...
Aivars Lembergs nesmādējot "Avi Rossini" vīriešu apģērbu veikalu...
Aivars Lembergs nesmādējot "Avi Rossini" vīriešu apģērbu veikalu...

Interneta vietnē "www.rokasgramata.com" šodien publiskota izdruka, kurai dots nosaukums "Deps, Keidžs un Lembergs". Tiek arī norādīts, ka "Avi Rossini" vīriešu apģērbu veikals Londonas centrālajā daļā skatlogos izlicis Holivudas zvaigžņu Džonija Depa un Nikolasa Keidža, kā arī mazpazīstamāku arābu šeihu portretus. Taču izdrukā minētā persona, kas iztērējusi prāvu naudas summu esot piemirsta.

Atbilstoši mājaslapā ievietotajam dokumentam tagad lapas veidotāju uzmanības lokā nonākusī persona, kura netiek precīzi identificēta, 2004. un 2005. gadā esot veikusi 34 898 un 83 312 latu pārskaitījumus "Avi Rossini Ltd". Kā liecina internetā atrodamā informācija, šādi saucas ekskluzīvs apģērbu veikals Londonā.

Kā ziņots, 9. augustā mājaslapā "www.rokasgramata.com" parādījās Lemberga dēla Anrija, 16.augustā - Lemberga meitas Līgas iespējamās bankas kontu izdrukas par laikposmu no 2000. līdz 2006. gadam.

Mājaslapas "www.rokasgramata.com" autori savu personību neatklāj, bet skaidro, ka pirms dažiem mēnešiem viņu rīcībā nonākuši vairāki desmiti tūkstošu dokumentu lappušu - pašmāju un ārzonu kompāniju dokumenti, banku kontu izraksti, amatpersonu, uzņēmēju, vietējo un ārvalstu advokātu liecības utt.

Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs pauda viedokli, ka ir sākta jauna, pret viņu vērsta nomelnošanas kampaņa, kas saistāma ar drīzajām Saeimas vēlēšanām. Viņš uzskata, ka jauno kampaņu pret viņa ģimeni īstenojot žurnālists Lato Lapsa un uzņēmējs Ainārs Gulbis, kurš atzīts par cietušo patlaban Rīgas apgabaltiesā izskatāmajā krimināllietā pret Lembergu.

Pēc Lemberga ziņām, tieši Lapsa un Gulbis stāvot aiz Ventspils mēra ģimenes locekļu bankas kontu izdruku un Gulbja liecību publiskošanas internetā. Kā apgalvoja Lembergs, pagājušajā nedēļā kāds jurists, "kura regulārā iesaiste visnopietnākajos valsts skandālos liek ņemt vērā viņa informētības līmeni", nosūtījis viņa advokātam īsziņu ar tekstu: "Lūdzu nodod savam klientam, ka ar Lapsas plosīšanos ("rokasgramata.com") mūsu klientiem nav nekāda sakara. Šis mēģināja pierunāt mūsējos finansēt, bet viņi strikti atteicās. Šodien noskaidrojām, Lapsa saņēmis to no Gulbja."

"Avi Rossini" vīriešu apģērbu veikals

LETA /foto no: rokasgramata.com,
LETA