Populārākās televīzijas pārraides augustā
Kultūra
2010. gada 3. septembris, 14:20

Populārākās televīzijas pārraides augustā

Jauns.lv

Augustā visvairāk skatītās TV pārraides ir "TV3" rādītais seriāls "Ugunsgrēks", LNT šovs "Dziedošās ģimenes 2" un jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2010" noslēguma koncerts.

­

Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" apkopotie dati liecina, ka programmu topa pirmajā vietā šī gada augustā ierindojies kanālā "TV3" demonstrētais seriāls "Ugunsgrēks", kura jaunās sezonas sērijas vērojuši vidēji 9,9% jeb 214 400 Latvijas iedzīvotāji, kas vecāki par četriem gadiem.

Otrajā vietā ierindojies LNT šovs "Dziedošās ģimenes 2", kuru vērojuši vidēji 9,3% jeb 201 900 Latvijas iedzīvotāji.

Trešajā vietā bijis "Jaunā viļņa 2010" noslēguma koncerts, kuru vērojuši vidēji 9,3% jeb 201 100.

Savukārt kanālā "TV3" demonstrētais šovs "Dziedi ar zvaigzni 2. Milžu cīņas" ierindojies ceturtajā vietā. Šo šovu vērojuši vidēji 8,7% jeb 187 700 Latvijas iedzīvotāji, kas vecāki par četriem gadiem.

"TNS Latvia" mediju pētījumu lielo klientu direktors Mārtiņš Traubergs atzīst, ka pēc vasaras brīvdienām, augusta beigās, televīzijas ekrānos ir atgriezušies iepriekš iemīļoti skatītāju raidījumi: seriāls "Ugunsgrēks", "Ekstrasensu cīņas", "Nekā personīga", LNT ziņu "Top 10", kā arī dziedāšanas šovu jaunās sezonas "Dziedošās ģimenes 2" un "Dziedi ar zvaigzni 2. Milžu cīņas".

"Šie raidījumi arī ir nodrošinājuši LNT un "TV3" auditorijas pieaugumu. Taču tie ir tikai pirmie jaunās televīzijas sezonas vēstneši, īstā cīņa sāksies tikai septembrī," prognozē Traubergs.

Laiks, ko vidēji dienā viens televīzijas skatītājs pavadījis pie televīzijas ekrāna šī gada augustā, bija četras stundas un 36 minūtes vidēji dienā, kas ir par sešām minūtēm mazāk nekā šī gada jūlijā.

„Jaunā viļņa” 6. dienas aizkulises

LETA/foto:LETA

­­­