„Liepājas šerifs” Fontēns atkal kāpj uz skatuves
Sabiedrība
2010. gada 3. oktobris, 08:05

„Liepājas šerifs” Fontēns atkal kāpj uz skatuves

Jauns.lv

Skandalozais Liepājas domnieks, dāņu uzņēmējs un mūziķis Luijs Fontēns (Stīns Lorenss) pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal nolēmis kāpt uz skatuves. 1. oktobrī viņš prezentēja savu jauno albumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­­

Pēdējo gadu laikā Fontēnam bija jāpiedzīvo vairāki „uzbrukumi”. Pērn pēc Ziemassvētkiem nodega viņa naktsklubs „Fotaine Palace” Liepājas Ostmalā. Savukārt kā Liepājas domes deputātam par latviešu valodas nezināšanu viņam „uzklupa” Valsts valodas inspekcija. Tāpat viņu par nesavaldīgajiem izlēcieniem domē „tramdīja” kolēģi – pilsētas domnieki.

Fonteins, kurš pilsētas domē kandidēja kā „Liepājas šerifs”, visās savās likstās apvainoja pilsētas mēru Uldi Sesku un viņa kliķi. Seskam viņš ieteica banānu diētu, savukārt domei pieņemt īpašu ētikas kodeksu, kurā pilsētas domniekiem vēlējās noteikt, ka viņi ar seksu var nodarboties tikai reizi nedēļā, bet pornofilmas drīkst skatīties tikai pilsētas galva. Īpašus panākumus politikā Fonteins neguva, tikai dažus tiesas darbus – kolēģi deputāti viņu apsūdzēja neslavas celšanā.

Tagad viņš no pārdzīvojumiem esot atguvies un atkal ir sadūšojies kāpt uz skatuves. 1. oktobrī Liepājā tika prezentēts jaunais mūziķa albums „Evil love”. „Fontaine Palace” izplatītajā paziņojumā teikts: „Albums „Evil love” tika ierakstīts Kopenhāgenā jau vairāk kā trīs gadus atpakaļ, taču līdz šim tas gulējis plauktā, gaidot brīdi, kad Louie Fontaine beidzot atrausies no pēdējā laikā saspringtās ikdienas. Tas brīdis ir noticis.”

Gada miju Fonteins pavadīja Venecuēlā,  kur viņš arī ierakstījis videoklipu dziesmai, kura skan albuma „Evil love” dziesma. Jāteic, ka Venecuēla Fontēnam īpaši iepatikās. Tur viņš bija laikā, kad Liepājā nodega „Fontaine Palace”. Mūziķis paziņoja, ka Venecuēlā valdošais Ugo Čaveša režīms ir daudz maigākas un demokrātisks par tām metodēm, kādas Liepājā izmanto pilsētas mērs Uldis Sesks. Tagad, pēc visa spriežot, Fontēns ir nomierinājies pēc saimnieciskiem un politiskiem skandāliem un var nodoties radošai darbībai.

Paralēli „Evil love” izdošanai, Fonteins pašlaik strādā pie vēl viena albuma, kas nesen ierakstīts kopā ar grupu „Louie Fontaine and black horses” un plāno atsākt aktīvu koncertdarbību nākamgad, pēc vairāku gadu pauzes.

Luijs Fontēns un viņa „Evil love” Venecuēlā:

Elmārs Barkāns

­­