Sabiedrība
2010. gada 3. oktobris, 17:44

Visticamāk, Saeimā nav iekļuvuši Mūrniece, Paegle un Pulks

Jauns.lv

Ņemot vērā vēlētāju ieliktos "plusiņus" un veiktos kandidātu svītrojumus, visticamāk, ka jaunajā Saeimā no apvienības "Vienotība" saraksta nav iekļuvusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece un partijas "Jaunais laiks" Rīgas domes frakcijas vadītāja vietnieks Olafs Pulks, liecina aģentūras LETA rīcībā esošie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Tāpat Saeimā varētu nebūt iekļuvusi no "Vienotības" saraksta startējusī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

No "Vienotības" saraksta Saeimā varētu būt iekļuvuši premjers Valdis Dombrovskis, apvienības vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis, apvienības līdzpriekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kultūras ministrs Ints Dālderis, aizsardzības ministrs Imants Lieģis, ekonomikas ministrs Artis Kampars, Andris Buiķis, Lolita Čigāne, Ilze Viņķele, Rasma Kārkliņa, Ojārs Kalniņš, Dzintars Zaķis, Sarmīte Ēlerte, Aigars Štokenbergs, Inguna Rībena, Artis Pabriks, Aleksejs Loskutovs, Jānis Reirs un citi.

Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta rīcībā nonākusī informācija liecina, ka no "Vienotības" saraksta Zemgales apgabalā ievēlēti Dzintars Zaķis, Sarmīte Ēlerte, Artis Kampars, Aigars Štokenbrergs, Atis Lejiņš, Jānis Reirs.

No Zaļo un zemnieku savienības Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlēti Kārlis Seržants un Raimonds Vējonis, Vidzemē - Jānis Dūklavs un Ingmārs Līdaka, Latgalē - Rihards Eigims.

No "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Vidzemē ievēlēti Raivis Dzintars un Visvaldis Lācis, Zemgalē - Imants Parādnieks.

No "Par labu Latvijai" ievēlēti gan Andris Šķēle, gan Ainārs Šlesers, kuram tagad nāksies pamest Rīgas vicemēra amatu un pārcelties uz darbu Saeimā.

10.Saeimas vēlēšanās uzvarējušais politiskais spēks apvienība "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti, par ko šodien preses konferencē informēja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Otrs lielāko vēlētāju atvalstu saņēmušais politiskais spēks SC ieguva 29 mandātus.

ZZS ieguvusi 22 mandātus.

Apvienība "Par labu Latviju" ieguvusi astoņus mandātus 10.Saeimā, arī "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK saņēmusi astoņus mandātus.

Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

LETA