Latvietēm ir 30. pasaulē lielākās krūtis
Viskuplākās krūtis pasaulē esot amerikānietēm, bet vismazākās filipīnietēm, secināts starptautiskā pētījumā. Latvijas zeltenēm ir 30. pasaulē varenākās krūtis.
Sabiedrība
2016. gada 11. jūlijs, 06:10

Latvietēm ir 30. pasaulē lielākās krūtis

Jauns.lv

Starp 108 valstu sievietēm, latvietēm ir 30. lielākās krūtis pasaulē, secināts pētījumā, ko publicējis starptautiskais zinātniskais žurnāls „The Journal of Female Health Sciences”. Pašas lielākās krūtis esot amerikānietēm, bet mazākās - filipīnietēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pētnieki izanalizējuši 400 000 sieviešu vecumā no 28 līdz 30 gadiem krūšu izmēru un secinājuši, ka viskuplākās krūšu īpašnieces dzīvo ASV, Kanādā, Īrijā, Polijā un Apvienotajā Karalistē, bet vismazākās Filipīnās, Malaizijā, Bangladešā, Samoa un Zālamanā salās. Latvietes ieņem 30. vietu. Viņas gan apsteigušas lietuvietes, kuras kuplāko krūšu topā ieņem 28. vietu. Mūsu austrumzemes Krievijas sievietes ierindojušās 40. vietu. Dati liecina, ka viskuplāko krūšu īpašnieces mīt Eiropā un Ziemeļamerikā, bet vismazāko – Āzijas kontinentā.

Pētnieki sieviešu krūtis mērījuši ne jau tādēļ, lai apmierinātu vīriešu interesi, bet gan tīri praktisku nolūku vadīti. Viņi datus izmantos gan sieviešu veļas ražotāji, gan plastikas ķirurgi.

Vislielāko krūšu īpašnieces dzīvo:

1.    ASV.

2.    Kanāda.

3.    Īrija.

4.    Polija.

5.    Apvienotā Karaliste.

6.    Nīderlande.

7.    Kolumbija.

8.    Islande.

9.    Venecuēla.

10.   Turcija.

Vismazāko krūšu īpašnieces dzīvo:

1.    Filipīnas.

2.    Malaizija.

3.    Bangladeša.

4.    Samoa.

5.    Zālamana salas.

6.    Taivāna.

7.    Vjetnama.

8.    Taizeme.

9.    Laosa.

10.  Mozambika.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press