Paula jubileju svin visā bijušajā PSRS impērijā
Kultūra
2011. gada 12. janvāris, 09:44

Paula jubileju svin visā bijušajā PSRS impērijā

Jauns.lv

Kamēr Raimonds Pauls 12. janvāra vakarā savu 75 gadu jubileju svinēs uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves, Latvijas un Krievijas televīzijas rādīs maestro veltītus raidījumus.

­

LTV1 ēterā 12. janvārī Paula klātbūtne būs no pulksten 19.30 raidījuma 100 g kultūras speciālizlaidumā „Latvija sveic Raimondu Paulu”. Tajā aktieri, mūziķi, kori un daudzi citi sveiks maestro dzimšanas dienā. Zinot, cik daudziem māksliniekiem Pauls bruģējis ceļu uz skatuvi, domājams, ka sveicēju vidū būs šodien iemīļoti un slaveni dziedātāji. Dzimumdienas vakarā – pulksten 21.20 – LTV1demonstrēs Nacionālā teātra izrādi „Kerija. Retrospekcija”, kurā redzēsim aktrisi Ditu Lūriņu.

12. janvārī maestro suminās arī Krievijas TV kanāli. Piemēram, kanāls PBK pulksten 22.00 rādīs dokumentālo filmu „Raimonds Pauls. Maestro atgriešanās”, kurā jubilāram sveicienus sūtīs gan konkursa „Jaunais vilnis” kompānija – Laima Vaikule, Valērijs Ļeontjevs, Igors Krutojs un Iļja Rezņiks –, gan pašmāju mākslinieki – Lilita Ozoliņa, Ivars Kalniņš un Jānis Streičs.

Šajā dienā dokumentālo filmu par Paulu (pulksten 22.15) rādīs arī kanāls TVCI – „Raimonds Pauls. Visu, kas bijis, neizlabosi”.

Tikām pats jubilārs atradīsies uz Nacionālā teātra skatuves uzvedumā „Sadedz, savu balsi meklējot”. Šīs Jāņa Petera dzejas rindas no „Mēmās dziesmas” ir Paula jubilejas moto. Koncertā improvizētā aktieru viesistabā skanēs skaistākās Paula dziesmas un to latviešu autoru dzeja, kuru darbi savulaik kalpojuši maestro iedvesmai un mūzikai - no Raiņa un Aspazijas līdz Leonam Briedim un Annai Rancānei. Pasākumam par godu Pauls pirmo reizi uzrakstījis dziesmu arī Eduarda Virzas vārdiem „Lietainā vakarā”.  

Koncerti ir neatņemama Paula jubileju sastāvdaļa. Piemēram, pērn dzimšanas dienu maestro atzīmēja ar savu un aktrises Rēzijas Kalniņas muzikālo programmu „Gan jau atvērsies sirds” Dailes teātrī.

Līdz pat janvāra beigām LTV1 demonstrēs arī vairākas mākslas filmas un teātra izrādes, kurām mūziku sarakstījis jubilārs. Bet sestdien, 15. janvārī, pulksten 21.25 pa dzīves atmiņu takām mūzikā klausītājus un skatītājus vedīs pats maestro gandrīz divu stundu ilgā raidījumā „Raimonds Pauls. Ilgais ceļš televīzijā”.

Dāvāja Māriņa korejiešu grupas Infinity Of Sound izpildījumā, (dziesmas sākums pēc 2min15sek)

Kasjauns.lv / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva

­