Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kopā ar Bobiju Makferinu Rīgā aprīlī uzstāsies Čikāgas bērnu koris
Kultūra

Kopā ar Bobiju Makferinu Rīgā aprīlī uzstāsies Čikāgas bērnu koris

Jauns.lv

Aprīli Rīgā kopā ar vokālās mākslas fenomenu Bobiju Makferinu uzstāsies Čikāgas bērnu koris (Chicago Children Choir) Žozefīnes Lī vadībā, informēja festivāla "Rīgas ritmi" pārstāve Linda Bērziņa.

Kopā ar Bobiju Makferinu Rīgā aprīlī uzstāsies Čik...

Čikāgas bērnu koris sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Lučāno Pavaroti, Kvinsijs Džonss, Bejonss Noulzs un citiem.
Čikāgas bērnu koris sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Lučāno Pavaroti, Kvinsijs Džonss, Bejonss Noulzs un citiem.

Rīga būs vienīgā no Baltijas valstu galvaspilsētām, kurā Čikāgas bērnu koris un Makferins uzstāsies kopā.

30.aprīļa koncertā Rīgas Kongresu namā klausītājiem būs iespēja iepazīties ar kompozīcijām no albuma "VOCAbuLarieS", kas ir grandiozs Makferina mūzikas projekts, kurš tapis septiņu gadu laikā. Albuma ieskaņošanā piedalījušies 50 vokālisti no visas pasaules, tostarp arī Žozefīne Lī, Čikāgas bērnu kora vadītāja.

Kopā tika radīta mūzika, kas piesātināta gan ar pasaules mūzikas tradīcijām, gan džeza, popa un klasiskās mūzikas vērtībām. Albums "VOCAbuLarieS" šogad nominēts arī prestižajai "Grammy" mūzikas balvai trīs kategorijās.

2000.gadā Čikāgas bērnu koris un Makferins kopā uzstājās Čikāgas teātrī. Tā bija pirmā, taču ne pēdējā kora un Makferina muzikālā sadarbība. 2003.gadā viņi kopā muzicēja Ravīnijas festivālā. Šajā festivālā Čikāgas bērnu koris un Makferins uzstājās arī 2010.gada jūnijā, izpildot projekta "VOCAbuLarieS" kompozīcijas.

Bobijs Makferins
Bobijs Makferins

Čikāgas bērnu kora vadītāja uzskata, ka viena no lieliskākajām Makferina īpašībām ir tā, ka viņš uz skatuves un viņš ikdienā ir viena un tā pati personība. Uzstāšanās kopā ar Makferinu ir ļoti personīga pieredze katram dziedātājam, un publika jūt šo enerģiju.

Čikāgas bērnu kora balsu kopums rada neatkārtojamu skanējumu. Koris sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Lučāno Pavaroti, Kvinsijs Džonss, Bejonss Noulzs un citiem.

Čikāgas bērnu kora vadītāja Žozefīne Lī ar nepacietību un prieku gaida viesošanos festivālā "Rīgas ritmi", jo tā būs unikāla iespēja kaut mazliet iepazīt šo zemi un tās kultūru. Gan kora vadītājai, gan koristiem šī būs ne tikai pirmā viesošanās Latvijā, bet arī pirmā viesošanās Baltijas valstīs.

LETA/Foto: AFP/LETA