Sabiedrība
2011. gada 9. februāris, 10:32

Izveidota Latgales Saeima

Jauns.lv

Rēzeknē sasauktajā biedrības "Latgales Saeima" dibināšanas sanāksmē apstiprināti biedrības statūti, un par tās valdes priekšsēdētāju ievēlēts Juris Viļums, bet par priekšsēdētāja vietnieku - Andris Slišāns.

Biedrības "Latgales Saeimas" valdē darbosies arī Ilga Šuplinska, Valdis Labinskis un Arvīds Turlajs, aģentūru LETA informēja biedrības valdē.

Biedrība "Latgales Saeima" par savas darbības mērķiem ir izvirzījusi Latgales administratīvā reģiona izveidošanas sekmēšanu, kvalitatīvas diskusijas nodrošināšanu starp sabiedriskajām organizācijām, pašvaldībām, uzņēmējiem, valsts iestādēm un citām organizācijām, kā arī kopīga viedokļa pārstāvniecību, latgaliešu valodas, kultūras un sociālekonomisko interešu aizstāvībā.

Pirmajā sapulcē piedalījās 27 biedrības dibinātāji, viņu vidū bija arī Imants Slišāns, Mareks Gabrišs, Līvija Plavinska, Guntis Rasims, Anna Rancāne, Ansis Bērziņš, Veronika Dundure, Pēteris Locis un Andris Kazinovskis. Tuvākajā laikā plānots atklāt arī biedrības "Latgales Saeima" mājaslapu internetā (saeima.latgola.lv), kurā notiks regulāras biedru diskusijas, kā arī katrs biedrības atbalstītājs varēs ierakstīt savu priekšlikumu, komentāru vai arī piedāvāt reālu palīdzību kādā no daudzajiem veicamajiem darbiem.

Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja arī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V), kā arī Saeimas deputāti Lolita Čigāne (V) un Stanislavs Škesters (ZZS).

LETA