Ar GPS palīdzību stundas laikā atrod Rīgā nozagtu auto
112
2011. gada 1. marts, 09:50

Ar GPS palīdzību stundas laikā atrod Rīgā nozagtu auto

Jauns.lv

Pateicoties automašīnā ievietotajai GPS sistēmai tās īpašnieks no mājām koordinēja policijas darbību, lai atgūtu nozagto spēkratu. Atgūt nozagto dienesta auto izdevās stundas laikā.

Farmācijas firmas „Taula Rīga” vadītājs Māris Belte kasjauns.lv pastāstīja par negadījumu, kas notika ar viņa vadītās firmas automašīnu „Opel Astra” februāra vidū:

„Viena no manām darbiniecē dzīvo pašā Rīgas centrā – Ģertrūdes ielā. Sešos no rīta viņas dzīvokļa durvis uzlauza zagļi, kas no priekšnama paņēma arī dienesta automašīnas atslēgas. Automašīna stāvēja uz ielas un es pat nedomāju, ka kādam var ienākt prātā to zagt, jo uz tās sāniem bija liela vitamīnu „Wellman” reklāma. Tātad - mašīna pamanāma.

Tomēr mašīnu nozaga. Darbiniece uzraukumā zvanīja man. Tā kā es firmas mašīnām biju uzlicis GPS sistēmu, pie tam visvienkāršāko – abonēšana maksa tikai ap pieciem latiem mēnesī, lai varētu kontrolēt, kur firmas mašīnas ir un kā tās izmanto mani darbinieki, es ieslēdzu datoru un sāku auto meklēt. Izrādījās, ka tas bija novietots Ķengaragā – kādā daudzdzīvokļu māju pagalmā netālu no tirdzniecības centra „Mols”.

Tad zvanīju policijai un tai priekšā pa telefonu teicu, kur jābrauc pēc nozagtās mašīnas. Stundas laikā mašīnu atguvu.”

Zagļus gan policija vēl nav notvērusi, jo pēc visa spriežot, viņi auto bija novietojuši pagalmā, lai „nogaidītu” un pārliecinātos, ka to neviens nemeklē. Zagļi lielu skādi nebija nodarījuši – tikai sabojājuši pagrieziena rādītāju, bet kā saka Belte, tas jau „opeļiem” tāds dīvains ir. Pēc pirkstu nospiedumu noņemšanas un protokola uzrakstīšanas „Opel Astra” tagad atkal izvadā vitamīnus.

Savukārt kompānijas Mapon vadītājs Reinis Kūla priecājas par klienta veiksmi. „Mūsu GPS sistēmas kompānijas pamatā izmanto, lai kontrolētu savu autoparku – zinātu, kur katrs auto šobrīd atrodas, varētu kontrolēt degvielas patēriņu un pēc izmaiņām likumdošanā arī kā alternatīvu risinājumu dienesta auto nodoklim. Lai gan esam aprīkojuši ap 4000 automašīnu, šis ir pirmais gadījums, kad kāda mūsu klienta spēkrats nozagts un mēs, protams, esam priecīgi, ka mūsu sistēma palīdzēja to atrast.”

Elmārs Barkāns, Foto: Māris Belte