Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ūdrītis sacerējis mūziku jaunajai izrādei "Stroika ar skatu uz Londonu"
Kultūra

Ūdrītis sacerējis mūziku jaunajai izrādei "Stroika ar skatu uz Londonu"

Jauns.lv

Mūziķis Rolands Ūdris jeb Ūdrītis sacerējis dziesmas pēc Viļa Lācīša romāna "Stroika ar skatu uz Londonu" motīviem iestudētajai izrādei, kam pirmizrāde gaidāma aprīļa sākumā.

Ūdrītis sacerējis mūziku jaunajai izrādei "Stroika...

Izrādi veidojis režisors Mārtiņš Eihe, un galvenajā lomā būs redzams aktieris Normunds Bērzs.

„Stroika ar skatu uz Londonu” ir humora pilns patiess stāsts par latviešu viesstrādnieku gaitām Londonā un attēlo ne pārāk veiksmīga mūziķa un dvīņu tēva dramatisku cīņu par izdzīvošanu - normāli apmaksātu darbu svešumā, nezinot ne īsti valodu, ne arī celtnieka profesiju.

Lācītis nav iepriekš bijis pazīstams latviešu literatūrā, taču viņa darbs "Stroika ar skatu uz Londonu" uzreiz kļuva pamanīts un ieguva lielu lasītāju un kritiķu ievērību, kļūstot par kulta romānu.

Eihes režijā darbs piedzīvos otro elpu uz teātra skatuves monoizrādes formā. Latvijas Nacionālā teātra aktieris Normunds Bērzs uzskata, ka izrāde būs interesanta visiem skatītājiem, jo ir sarakstīta ļoti intriģējoši un asprātīgi.

Režisors cenšas veidot izrādi tā, lai interesanti skatīties būtu gan tiem, kas grāmatu nav vēl lasījuši, gan tiem, kas to paguvuši jau izdarīt vairākkārt, lai ikviens varētu notikumus salīdzināt ar saviem priekšstatiem un pieredzi, kā arī kopā izsmieties par traģikomiskajiem dzīves līkločiem un situācijām.

Izrādē skartā tēma daudziem Latvijā ir pati galvenā aktualitāte šodien, kad ir grūti atrast kādu ģimeni, kur kāds piederīgais vai draugs nebūtu devies svešumā laimi meklēt, pauda Cepleviča.