Pasaulē pelnošāko tīņu Top 8
Kultūra
2011. gada 27. marts, 14:20

Pasaulē pelnošāko tīņu Top 8

Jauns.lv

Tīņu zvaigzne Anguss Tērners Džonsons par vienu TV seriāla „Divarpus vīri” sēriju nopelna 300 tūkstošus dolāru, Miranda Grosgova par „I Carly” – 180 tūkstošus… Uzzini, cik daudz televīzijas seriālos pelna pasaulē populārākie tīņi un ko viņi tā vārdā upurē!

Šoreiz stāsts būs nevis par bērnu miljoniem, kuri pārāk daudz laika pavada pie televizora, bet gan par tiem, kuru dēļ viņi to dara. Pagājis tas laiks, kad par aktieriem saucami lielākoties trīsdesmitgadnieki – mūsdienās par kino un televīzijas zvaigzni vari kļūt jau uzreiz pēc piedzimšanas. Un bieži vien tā arī notiek – arvien vairāk bērnu un jauniešu tīņu vecumā dienas pavada, uz pilnu slodzi filmējoties un bieži vien nopelnot vairāk nekā viņu vecāki kopā. Taču par visu nākas maksāt – ārstēšanās rehabilitācijas klīnikās, ēšanas traucējumi, problēmas attiecību veidošanā un pat izpostītas ģimenes bieži vien seko bērnu slavai. Vai vērts tā upurēt savu bērnību?

Līgums ar desmitgadīgu zēnu

Ja joprojām nesaprotat, kur tad redzami tie daudzie „seriālu bērni”, ieslēdziet kādu no populārajiem tīņu kanāliem, piemēram, „Disney Channel”! Toma un Džerija vai Donalda Daka vietā par bērnu varoņiem ir kļuvusi Mailija Sairusa, Selēna Gomesa, Demija Lovato un citi jaunie aktieri, kuri atveido galvenās lomas īpašos jauniešiem paredzētos seriālos. Un kur nu vēl daudzie ģimenes seriāli kā „Pilna māja”, „Jā, dārgā” un citi...

Taču, ja runājam par summām, ko šie tīņi pelna par filmēšanos, neviena bērnu telekanāla zvaigzne nestāv klāt Angusam Tērneram Džonsam no seriāla „Divarpus vīri”. Šī seriāla veidotāji ar algām nudien neskopojas – ja galvenais „Divarpus vīru” aktieris Čārlijs Šīns par sēriju pelnīja 1,25 miljonus dolāru, Angusam tiek mazāka summiņa – „nieka” 300 tūkstoši dolāru par vienu seriāla sēriju, kas vienalga padara viņu par pelnošāko bērnu aktieri pasaulē. Angusam pašlaik ir 17, bet seriālā „Divarpus vīri” viņš filmējas jau no 10 gadu vecuma. Savu aktiera karjeru zēns uzsāka jau četru gadu vecumā, filmējoties televīzijas reklāmās, bet astoņu gadu vecumā jau nospēlēja savu pirmo lielo kinolomu filmā „Spota skrējiens” kopā ar Deividu Ārketu, un tas pavēra viņam durvis uz lielo seriālu pasauli. Runā, ka Anguss esot bijis pirmais rindā uz noklausīšanos lomai „Divarpus vīros”, un seriāla veidotājiem viņš tik ļoti iepaticies, ka tie uzreiz parakstījuši līgumu ar 10 gadus veco puisēnu un atlasi slēguši.

Anguss ir viens no tiem nedaudzajiem tīņu aktieriem, kuram par spīti slavai izdevies pieaugt bez Holivudai raksturīgajām ķibelēm. Lai gan puisim ir jau 17, viņam vēl nekad nav bijusi draudzene, nemaz nerunājot par alkohola un narkotiku skandāliem. Zēns, kā jau nepilngadīgajam pieklājas, bez vecāku atļaujas nemaz nevar parakstīt filmēšanās līgumus un arī ar presi nerunā.

Slava – „baisa pieredze”

Pelnošāko sarakstā Angusam pa pēdām seko jau pieminētie bērnu telekanālu varoņi. Otrajā vietā ir Miranda Kosgrova, kura par vienu „I Carly” sēriju saņem 180 tūkstošus dolāru, un viņai seko Selēna Gomesa, Dilans un Kouls Sprousi, Keke Palmera, Mailija Sairusa un Demija Lovato. Šiem jauniešiem gan attiecības ar slavu neveidojās tik viegli kā Angusam T. Džonsam.

Selēnai Gomesai, šķiet, izdevies uzaugt bez problēmām. Viņas ģimene ir ticīga, un aktrise kopš 12 gadu vecuma valkā īpašu gredzenu, kas apliecina, ka gatavojas savu nevainību glabāt līdz kāzām. Taču par kādu normālu ģimenes dzīvi un kāzām var runāt, ja tik slavenai meitenei uzsākt attiecības ir vairāk nekā sarežģīti? Kā Gomesa sāka draudzēties ar tīņu mūzikas elku Džastinu Bīberu, viņai parādījās neskaitāmas ienaidnieces visā pasaulē. Jaunā aktrise ik dienas saņem daudzas draudu vēstules no Bībera faniem, bet nupat kāda greizsirdīgā esot Selēnu pat iekaustījusi.

Arī jauniņie brāļi Sprousi no seriāla „Zaka un Kodija greznā dzīve” atzinuši, ka pieredze, kļūstot slaveniem, esot „tāda kā baisa”. Puiši bija iecerējuši beidzot pievērsties studijām, bet atlika mācību plānus uz gadu.

Mailijas tēvs: „Seriāls izpostīja manu ģimeni!”

Vissmagāk slava ietekmējusi Demiju Lovato un Mailiju Sairusu. Astoņpadsmitgadīgā Demija jau paspējusi piedzīvot mīlas sāpes un paviesoties rehabilitācijas centrā, lai „... meklētu palīdzību emocionālo un psiholoģisko problēmu ārstēšanā”. Baumoja, ka Demija patiesībā nokļuvusi aprūpes centrā apreibinošo vielu lietošanas dēļ, taču viņas pārstāvji šīs baumas noliedza. Citi zināja teikt, ka jaunajai aktrisei ir nopietni ēšanas traucējumi. Meitenes ārstēšanās jau ir ļoti ieilgusi. Toties savā 18. dzimšanas dienā viņa uzdāvināja ģimenei māju Losandželosā. Otro māju, jo pirmo meitene par gandrīz diviem miljoniem bija nopirkusi jau 16 gadu vecumā...

Savukārt Sairusas tēvs Billijs Rejs Sairuss atzinis, ka ir nopietni noreizējies par savu mazo meitiņu, un kā nu ne, ja presē bieži parādās bildes, kurās „mazā meitiņa” redzama, kāri apreibinoties vai savam vecumam pat ļoti pikantās situācijās. Meitas 18. dzimšanas dienu tēvs atteicās apmeklēt, jo tā notika bārā. Aktrises tēvs jūtas izspiests no meitas dzīves, kurā ģimenes vietā ienākuši producenti, paparaci un vētrainas ballītes.

„Tas sasodītais seriāls izpostīja manu ģimeni,” skumji atzīst aktrises tēvs, kurš gan pats savulaik aizveda savu trīspadsmitgadīgo meitu uz televīziju, ar ko sākās Mailijas likstas.

Seriālā – no deviņu mēnešu vecuma

Vienas no pirmajām bērnu TV zvaigznēm pasaulē bija tagad jau pieaugušās dvīnes Mērija Keita un Ešlija Olsenas. Uzsākot filmēties seriālā „Pilna māja”, dvīnītes bija tikai deviņus mēnešus vecas!

Pēc seriāla pirmās sezonas meitenīšu mamma vēlējās izņemt dvīnītes no seriāla, jo uztraucās par to, ka mazajām nebūs normālas bērnības. Galu galā – vai mazs bērniņš nevar nopietni apjukt, ja vakarā viņam par mammu un tēti jāsauc vienus, bet dienas laikā – pavisam citus cilvēkus? Protams, nauda galu galā nospēlēja galveno lomu.  Kad seriāla producenti pamatīgi palielināja dvīnīšu algas, mamma galu galā piekrita ļaut meitām turpināt filmēties. Viņu alga no „nieka” četriem tūkstošiem par sēriju pieauga līdz 25 tūkstošiem par sēriju, bet pēdējā sezonā katrai māsai par sēriju tika 80 tūkstoši dolāru.

Seriālā „Pilna māja” māsiņas piedalījās astoņus gadus, un pēc tā uzņemšanas beigām Mēriju Keitu un Ešliju jau gaidīja neskaitāmi filmēšanās piedāvājumi. Vēl nesasniegušas 10 gadu vecumu, māsas bija miljonāres. Par kādu normālu bērnību te var būt runa?

Arī viena no māsām – Mērija Keita Olsena – nesen atklāti paziņojusi, ka nevienam nenovēlētu tādu bērnību, kāda bija viņai. Loģiski, ka lielu daļu no savas karjeras sākuma viņa pat neatceras, jo bijusi tik maziņa! „Es skatos uz vecām fotogrāfijām žurnālos un nesaprotu, ka tā esmu es pati,” stāsta Olsena. „Nekad nevienam nenovēlētu tādu bērnību!” Papildus nopelnītajiem miljoniem meitene tikusi arī pie nopietniem ēšanas traucējumiem un paspējusi pabūt arī rehabilitācijas klīnikās.

Arī Ešlija piekrīt, ka māsiņām bērnība pagājusi „kā armijā”. „Skola, darbs, lidojums uz Ņujorku, ielidošana divos naktī, intervija piecos no rīta, nākamā – septiņos, tad – desmitos,” bērnību atceras Ešlija. „Es skatos uz Britniju Spīrsu un esmu pārsteigta, ka vienā brīdī man tā visa nebija par daudz kā viņai.”

„Pilnās mājas” lāsts

Tiem, kuri apskauž māsiņu panākumus, Mērija Keita iesaka drīzāk skatīties uz viņu panākumiem ar žēlumu, jo dzīves īsto garšu meitenītēm nācies izbaudīt jau daudz agrāk, nekā tas notiek normāli. Mērija Keita uzskata, ka tikt galā ar slavu Olsenām palīdzējis tieši dvīņu faktors – māsas viena otrai bijušas kā milzīgs atbalsts neparastajā bērnībā.

Taču Olsenas nav vienīgās, kuras skāris tas, ko ārzemju prese jau ironiski dēvē par „Pilnas mājas” lāstu. Pārdotā bērnība pamatīgi izpostījusi turpmāko dzīvi arī citai šī seriāla aktrisei – Džodijai Svītinai, kura spēlēja Stefāniju. Meitene seriālā „Pilna māja” sāka piedalīties no piecu gadu vecuma, un viņas atveidotā Stefānija bija patiesi piemīlīga mazulīte, taču pašas Džodijas dzīve izvērtās pavisam citāda. Meitenes jaunību izpostīja viņas spēcīgā atkarība no amfetamīniem. Šo narkotiku dēļ aktrise zaudēja visu – savu apburošo izskatu, jo izkrita zobi, kā arī ģimeni. Džodijai tā arī neizdevās izveidot normālas attiecības, pie tam viņa ir iekūlusies milzīgos parādos. Drīzumā iznāks arī Džodijas sarakstītie memuāri, kuros meitene atklāj, kā pēc seriāla „Pilna māja” beigām sajutusies tik apmaldījusies dzīvē, ka sākusi nopietni aizrauties ar alkoholu un narkotikām.

Četrām lomām – pieci dvīņu pāri un trīnīši

Seriālā „Pilna māja” abas māsiņas Olsenas spēlēja vienu lomu – viņas atveidoja Mišeli. Dvīnītes seriāla veidotājiem bija liels „ķēriens”, jo likumi aizliedz tik jauniem bērniņiem strādāt pilnu slodzi, tāpēc, tiekot pie divām dvīnītēm „uz pusslodzi”, seriāla veidotāji sev nodrošināja pilnas slodzes zīdaini.

Daudzus interesē jautājums – kā notika aktieru atlase deviņus mēnešus vecās meitenītes lomai un pēc kādiem kritērijiem tika izvēlētas Olsenas, nevis, piemēram, citas dvīnītes? Atbilde ir vienkārša – kamēr citi mazulīši bija manāmi satraukti, pēkšņi nokļūstot starp svešiem cilvēkiem un pie tam vēl arī kamerām, Olsenas atlases laikā ne reizi neieraudājās – viņām pat patika neparastā vide.  Tā meitēni tika pie pirmās lomas un pasaules slavas.

Taču dvīņu izvēle vienas lomas atveidošanai Holivudā nav retums. Tiem, kuri seko līdzi seriālam „Jā, dārgā”, būs interesanti uzzināt, ka mazākos varoņus seriālā atveidojuši kopā pat pieci dvīņu pāri un vieni trīnīši!

Dominiku Hjū pirmajās sērijās atveidoja dvīņi Konors un Kīnana Merkoviči, bet pēc tam loma tika uzticēta vienam bērnam – sešgadīgajam Džoelam Homanam. Vēl interesantāk gājis Logana Hjū tēlam, kuru sākumā atveidojuši trīnīši Bleiks, Eštons un Hanters Drauti, pēc tam loma tikusi dvīņiem Kristoferam un Nikolasam Berijiem, kuri pēc 45 sērijām nomainīti pret citiem dvīņiem – Aleksandru un Šonu Šapiro, bet, atveidojamajam varonim augot lielākam, to tēlot sācis viens puisēns – Brendons Bergs.

Arī Semu Vorneru tēlo dvīņi – Entonijs un Maikls Beini, bet Emīlijas Varneres lomā iejūtas Medisona un Marisa Poeres.

Ja arī jūsu ģimenē aug visai sabiedriski identiskie dvīņi, kuri nav īpaši raudulīgi un nebaidās no svešiem cilvēkiem, varbūt laiks viņu ratiņus stumt Holivudas virzienā? Taču, vai vērts bērnību apmainīt pret naudu un slavu, tas ir jautājums, ko izlemt pašiem vecākiem.

Zane Lapiņa, „Rīgas Viļņi”/ Foto: „Bulls Press”