TV rādīs prinča Viljama kāzas, jo labi reitingi bijuši Polijas prezidenta bērēm
Kultūra
2011. gada 13. aprīlis, 14:27

TV rādīs prinča Viljama kāzas, jo labi reitingi bijuši Polijas prezidenta bērēm

Jauns.lv

LTV 29. aprīlī tiešraidē pārraidīs prinča Viljama un lēdijas Keitas Midltones kāzas, jo prognozē šim pasākumam ļoti lielu skatītāju skaitu.

LTV1 kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore Daina Markova atsaucās uz pirms gada tiešraidē pārraidītajām Polijas prezidenta Leha Kačiņska bērēm, kurš gāja bojā aviokatastrofā. Atvadīšanās ceremonijas tiešraidi no Krakovas noskatījās rekordiels cilvēku skaits, un LTV tajā brīdī esot bijis visvairāk skatītais kanāls Latvijā.

Signālu piedāvās Eiropas Raidorganizāciju savienība ("European Broadcasting Union", EBU), tādēļ Latvijai par tiešraidi nebūs jāmaksā, taču izmaksas veidos samaksa komentētājiem Rīgā. Pagaidām gan vēl nav izlemts, kurš ceremoniju komentēs no LTV studijas.

Kāzu ceremonijas tiešraide būs pieejama laikā no plkst.10 līdz 15.30 pēc Latvijas laika, taču LTV vēl nav izšķīrusies, vai kāzu ceremoniju pārraidīt visu šo laiku. Vēl tiekot gaidīta sīkāka informācija par saturu.

Televīzijā neuzskata, ka britu kroņprinča kāzu pārraidīšana būtu dzeltenās preses notikums, jo tā ir viena no Lielbritānijas kultūras sastāvdaļām, uzsvēra Markova.

Viņa norādīja, ka skatītājiem Latvijā noteikti būtu jāredz kāzu dievkalpojums Vestminsteras Abatijā, kā arī jaunā pāra kāzu ceļš uz Bekingemas pili un Anglijas karalienes Elizabetes II pieņemšana par godu kāzām.

“Kad esam Londonā, viena no vietām, ko apmeklējam, ir Vestminsteras abatija – jebkurš zina, kas tā ir britu vēsturē. Londonā apmeklējam Bekingemas pili. Karaliskā ģimene ir Lielbritānijas kultūras sastāvdaļa,” teica Markova.

LTV izmanto EBU piedāvājumu arī Lieldienās un Ziemassvētkos, kad ir tiešraides no Vatikāna, kā arī Eirovīzijas laikā.

BNS/Foto: Bulls Press