Bijušais suteneru apkarotājs Vaišļa sarakstījis šaušalīgi ezoterisku romānu
Bijušais suterenisma apkarotājs Arturs Vaišļa kļuvis par ražīgu rakstnieku un nule izdota viņa desmitā grāmata – ezoterisks romāns „Staro”.
Kultūra
2016. gada 2. augusts, 06:21

Bijušais suteneru apkarotājs Vaišļa sarakstījis šaušalīgi ezoterisku romānu

Jauns.lv

Kādreizējais Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma nodaļas priekšnieks Arturs Vaišļa sarakstījis šaušalīgi ezoterisku romānu „Staro”. Tas ir jau viņa desmitais literārais darbs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1970. gadā dzimušais pulkvežleitnants Arturs Vaišļa policijā sāka strādāt 1996. gadā, kad ieņēma Policijas departamenta Imigrācijas policijas pārvaldes Kriminālpolicijas policijas nodaļas inspektora amatu. 1999. gadā viņu iecēla Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Tikumības policijas nodaļas priekšnieka amatā. Viņš daudzas reizes pārstāvējis Valsts policijas viedokli jautājumos par prostitūcijas un sutenerisma apkarošanu. Tieši viņa vadītā nodaļa bija galvenā struktūrvienība policijā, kas nodarbojas ar cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanu. Par priekšzīmīgu dienestu Vaišļa bija apbalvots 31 reizi. 2012. gadā viņš devās izdienas pensijā.

Aizejot pensijā, Vaišļa kļuva par visai raženu rakstnieku. Nule viņš sarakstījis savu desmito grāmatu – romānu „Staro”. Savas grāmatas viņš izdod ar pseidonīmiem – Arturs Balts, A II Pozitīvs un Kaprālis Dāvis. „Staro” viņš parakstījis kā Arturs Balts.

Tas ir elpu aizraujošs un patiesi šokējošs romāns par noslēpumiem, kas slēpjas mums visapkārt un ir tik tumši, ka, šķiet, labāk būtu neuzzināt šaušalīgo patiesību. Nojaucot robežu starp reālo un maģijas pasauli, rodas pilnīgi ticams, patiesi baiss, sasprindzinājuma pārpilns stāsts, piesātināts ar nežēlīgu atklātību, tiešumu un klātbūtnes efektu. Izlasot šo grāmatu, lasītājs tiek rosināts domāt, vai maģija pastāv un vai mēs neesam vien bezgribas bandinieki tumsas un gaismas mūžīgajā cīņā. Un vai mēs nedzīvojam laikā, kad ir sākta spēle uz visaugstākajām likmēm?

Grāmata ir ar izteikti spēcīgu ezoretisku fonu. To izlasot raisās domas, kas gan ir kopīgs Latvijai, Maskavai ar Ukrainas notikumiem? Meistarīgi austs vēstījums par cilvēkiem ar miesu un dvēseli, draudzību un mīlestību, asarām un asinīm, un pāri visam darbojās vienīgais likums, proti, – izdzīvo stiprākais. Ir aizraujoši vērot grāmatas pozitīvā antivaroņa (Soprāno ģimene, Leons, Lubene, Krustēvs) personības attīstību, kuram ir jāizlemj, kā nezaudēt cilvēku sevī pat, ja esi nonācis dilemmas priekšā. Pilna ar spožām un oriģinālām, pat ledaini fascinējošām epizodēm, pārsteidzošiem pavērsieniem. Un tas viss tepat mierīgi rāmajā Latvijā, kur nesodīti darbojās spēkus izsūcošas maģijas pasaules pārstāvji.

„Staro" ir romāns par cilvēka dzīves ceļa meklējumiem, uzupurēšanos, pašaizliedzību un mīlestību, kas vienmēr ir bijis cilvēka lielākais dzinējspēks. Vienlaikus tas ir stāsts par ceļojumu no profānās uz sakrālo pasauli: romāna galvenā varoņa ceļojums, kas ved viņu cauri pazemes lokiem, liekot izciest gan fiziskus, gan garīgus pārbaudījumus, kļūst par modernās pasaules iniciācijas simbolu, kas rāda ne tikai individuālu cilvēka izaugsmi, bet arī visas sabiedrības domas lidojumus un kritumus, jauno romānu vērtē ( Ekonomikas un kultūras augstkolas lektors, Dr.philol. Ingus Barovskis)

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto, Lita Krone/LETA