Filmas "Sapņu komanda 1935" vajadzībām meklē masu skatu dalībniekus
Kultūra
2011. gada 3. maijs, 19:10

Filmas "Sapņu komanda 1935" vajadzībām meklē masu skatu dalībniekus

Jauns.lv

Jūlija sākumā Rīgas Sporta manēžā notiks režisora Aigara Graubas jaunās filmas "Sapņu komanda 1935" masu skatu filmēšana, kurā aicināti piedalīties dažāda vecuma cilvēki.

­

Masu skatu dalībnieku filmēšana notiks no 2.jūlija līdz 4.jūlijam, un tā būs plašākā masu skatu filmēšana pēdējos gados Latvijā.

Jūlija sākumā tiks filmēti skati no 1935.gada pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā Ženēvā, kur Latvijas izlase spēkojās ar Ungārijas, Spānijas un Šveices izlasēm, kļūstot par pirmo Eiropas čempionu. Toreiz spēles vēroja ap 3000 līdz 4000 skatītāju, tādēļ arī filmas vajadzībām plānots sapulcināt šādu skatītāju skaitu.

Ar "Latvijas mobilā telefona" atbalstu, interesentiem masu skatiem iespējams reģistrēties vairākos sociālajos tīklos. Reģistrēties var "http://ej.uz/SKdraugiem", "http://ej.uz/SKfacebook" un "http://ej.uz/SKtwitter", vai arī sūtot savu vārdu, uzvārdu un vecumu uz e-pastu "sapnukomanda@gmail.com". Materiāla atlīdzība par piedalīšanos masu skatos nav paredzēta.

­

Filma "Sapņu komanda 1935" būs patriotisks veiksmes stāsts par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā 1935.gadā Šveicē, Ženēvā, kur Latvija kļuva par pirmo Eiropas čempionu. Filmas centrā būs Latvijas valstsvienības treneris Valdemārs Baumanis un viņa radītā "Sapņu komanda".

­

Filmas producents ir Andrejs Ēķis, bet galvenās lomas atveido Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Mārcis Manjakovs, Jānis Vimba, Viktors Ellers, Andris Bulis, Mārtiņš Liepa, Artūrs Putniņš, Mārtiņš Počs, Miķelis Žideļūns, Artūrs Krūzkops, Gints Andžāns, Uldis Norenbergs, Intars Rešetins, Pēteris Gaudiņš, Lāsma Kugrēna un citi.

Filmas "Sapņu komanda 1935" pirmizrāde paredzēta šā gada novembrī.

LETA / Foto: publicitātes foto

­­­