Žurka Kornēlija: Bērziņa ievēlēšana bija kā slikta izrāde
Sabiedrība
2011. gada 4. jūnijā, 06:47

Žurka Kornēlija: Bērziņa ievēlēšana bija kā slikta izrāde

Jauns.lv

Andra Bērziņa (ZZS) ievēlēšana par Valsts prezidentu izskatījās pēc iestudējuma ar sliktu režisoru un sliktiem aktieriem, pauda Žurka Kornēlija, ārpus skatuves pazīstama kā aktrise Svetlana Bless.

Žurka Kornēlija: Bērziņa ievēlēšana bija kā slikta...

"Es Bērziņa ievēlēšanu vērtēju negatīvi. Tas notika ātri, neglīti, turklāt tas bija redzams visai tautai. Prezidenta ievēlēšana bija kā šovs, no kura iznāktu laba izrāde," 2. jūnija notikumus vērtēja Žurka Kornēlija.

"Pēc televīzijā redzētā un dzirdētā Bērziņš neatstāja labu iespaidu. Var manīt, ka televizora meistars [padomju laikos Bērziņš strādājis sadzīves pakalpojumu nozarē par televizoru meistaru] viņā nav miris. Viņam vajadzētu apgūt etiķeti, iemācīties runāt gramatiski pareizā latviešu valodā, iemācīties runāt ar žurnālistiem un atzīt savas kļūdas," izteicās Kornēlija.

Pēc viņas domām, varbūt ar laiku Bērziņam izdotos sevi pierādīt kā labu prezidentu, taču tad viņam būtu jāiemīl tauta. "Varbūt notiks brīnums, taču vakardienu tauta neaizmirsīs. Dzīvosim - redzēsim, kaut gan vakar mēs mēs ļoti daudz redzējām. Novēlu, kaut mēs būtu kļūdījušies vakardienas redzējumā," sacīja Kornēlija.

Kornēlija neuzskata, ka Bērziņam izdosies mazināt plaisu starp varu un sabiedrību. "Bērziņš mazinās plaisu starp varu un oligarhiem. Viņš ir baņķieris, tālab, manuprāt, aizstāvēs sev līdzīgo intereses. Bet varbūt viņš pēkšņi iemīlēs tautu un atcerēsies par to, tā dažkārt gadās. Tikai - kad tas notiks? Četri gadi viņam būtu par maz," viņa paskaidroja.

Žurka Kornēlija atzina, ka šie notikumi varētu kļūt par labu materiālu izrādei. "Es gan pārcelšos dzīvot uz Valmieru, bet arī tur ir teātris un arī tur var notikt izrādes ar Žurku Kornēliju, tikai citādā griezumā," viņa piebilda.

Runājot par pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, teātra Žurka cer, ka viņš nodibinās savu partiju un pierādīs sevi kā politiķis. "Paziņojums par Saeimas atlaišanu ir Zatlera trumpis," viņa uzsvēra.

Jau ziņots, ka 2. jūnijā Saeima par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, Zaļo un zemnieku savienības deputātu Andri Bērziņu. Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret - 44. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti. Prezidents tika ievēlēts otrajā kārtā.

Zatlera pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā. Viņš īsi pirms Valsts prezidenta vēlēšanām ir izmantojis Satversmē noteiktās tiesības un rosinājis Saeimas atlaišanu. Par to tautai būs jālemj referendumā, kas paredzēts 23.jūlijā.

LETA/ Foto: Gunārs Janaitis, no Latvijas Nacionālā teātra arhīva