Politika
2011. gada 19. jūlijs, 09:31

Bijušais KNAB vadītājs Vilnītis politikā neiesaistīsies

Jauns.lv

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis politikā neiesaistīšoties, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Vilnītis.

Nevienas partijas līderis viņu arī neesot uzrunājis iesaistīties partijā. "Neviens no partiju līderiem uzrunājis nav, jo tas ir bīstami. Bīstami tāpēc, ka nāk propaganda no viena politiskā spēka - ir trīs oligarhi un ir ceturtais pie visa vainīgais - Vilnītis," pašreizējo situāciju raksturo bijušais KNAB vadītājs.

Vilnītis uzsvēra, ka viņš arī nepiekristu iesaistīties politikā, jo, viņaprāt, pašlaik Latvijā politisku partiju neesot, "ir darījumu pasaule".

Viņš uzskata, ka arī KNAB tiek izmantots kā ierocis kādas politiskās partijas rokās, lai ietekmētu citas. Vilnītis neslēpa, ka partija, kurai nepieciešams šāds politiskās cīņas instruments, esot "Vienotība". Par to liecinot kaut vai tās priekšvēlēšanu reklāmas rullītis, kas neko daudz neatšķiroties no marksisma-ļeņinisma ideoloģijas, "tikai tad aicināja sist buržujus, tagad - oligarhus".

"Politiķi visu laiku izmanto KNAB savām politiskajām cīnām," uzsvēra Vilnītis un piebilda, ka par citām tiesībsargājošajām iestādēm viņš nevarot spriest, lai gan viņa rīcībā esot neoficiāla informācija, ka esot speciāla darbinieku grupa gan KNAB, gan citās tiesībsargājošajās iestādēs, kas sadarbojas ar "otras puses oligarhiem", - izdarīts spiediens uz Ģenerālprokuratūru un atsevišķiem KNAB darbiniekiem.

Jau agrāk Vilnītim esot bijusi informācija par "Vienotības" vēlmi ietekmēt politiskos procesus caur tiesībsargājošajām iestādēm. "Par to tiku informējis gan padomes, gan citas atbildīgās institūcijas, bet pretī saņēmu mājienus, ka vajadzētu norimties," sacīja Vilnītis. "Manis teiktais dzirdīgas ausis tā arī nesasniedza."

Viņaprāt, būtu iespējams sakārtot KNAB, ja kādam būtu vēlme to darīt, "tikai jautājums, kā to var izdarīt šeit".

Vilnītis uzskata, ka pašlaik jaunā KNAB vadītāja kandidatūra būtu jāsaskaņo gan ar premjeru Valdi Dombrovski, gan KNAB arodbiedrību, "varbūt tad viņam būs iespēja strādāt".

Kā ziņots, Vilnītis no KNAB priekšnieka amata ar Saeimas balsojumu tika atbrīvots 16.jūnijā. Slēgtajā balsojumā par Vilnīša atlaišanu nobalsoja 82 deputāti, pret nebija neviens, bet divi deputāti atturējās.

Patlaban KNAB priekšnieka pienākumus pilda Strīķe.

LETA