Kargina ģimene iepērk plašus zemes gabalus Latgalē
Sabiedrība

Kargina ģimene iepērk plašus zemes gabalus Latgalē

Jauns.lv

Latgalē pie Krāslavas uz bijušā "Parex bankas" īpašnieka Valērija Kargina dēla Rema Kargina vārda reģistrētām firmām iegādāti zemes īpašumi 3000 hektāru apmērā, šovakar vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kargina ģimene iepērk plašus zemes gabalus Latgalē...

Valērija Kargina īpašumi Latgalē jau līdzinās ciemata apmēriem
Valērija Kargina īpašumi Latgalē jau līdzinās ciemata apmēriem

Zemes īpašumus uzpirkt Latgalē līdzās Ārdavas, Sīvera un Drīdža ezeriem Valērijs Kargins sāka jau pirms desmit gadiem. Īpašumi tiek noformēti uz firmu vārdiem - SIA "Vasals" un SIA "Plinta". Abas firmas pieder Valērija Kargina dēlam Remam Karginam. Karginu vārdā Latgalē saimnieko Aleksandrs Mužičenko, kurš savulaik bijis olimpiskais čempions burāšanā. Viņš esot bijis atbraucis arī pie vietējā iedzīvotāja Edmunda Bolūda, kuram pieder trīs hektāri vectēva zemes pie Kausiņa ezera. Mužičenko esot piedāvājis vairākus variantus, kā ezers varētu nonākt Karginu īpašumā, ko Bolūdis uztvēris kā šantāžu, vēstīja raidījums.

Iedzīvotāji baidoties, ka viņi paliks bez ceļa, kas savieno Kombuļu un Skaistas pagastu. Ir arī bažas par vēlmi izveidot piecu kilometru garu kuģojamu kanālu no Latvijas dziļākā ezera Drīdža līdz Sīveram. Tādējādi tiktu izveidots liels kuģošanas ceļš pa vairākiem ezeriem.

Drīdzis ir Eiropas aizsargājamo objektu sarakstā "Natura 2000". Eksperti pieļauj, ka, savienojot to ar Sīveru, ūdens līmenis Latvijas dziļākajā ezerā nokritīsies par metru un ezers zaudēs aptuveni piecus hektārus lielu teritoriju, vēstīja raidījums.

Raidījums novērojis, ka patlaban ap ceļu, kas savieno Kombuļu un Skaistas pagastu, salikti žogu stabi. Zemes īpašumu no pašvaldības iegādājusies SIA "Plinta". Izskatās, ka drīzumā tiks novilkts žogs, bet šeit atrodas valsts īpašumā esošā Drīdža viens no krastiem un savulaik te bija populāra atpūtas vieta. Redzot topošo žogu, otrās grupas invalīde Valentīna Tolipilo uzrakstīja iesniegumu pašvaldībai ar lūgumu neļaut ceļa aizšķērsošanu. Pēc kāda laika pie viņas esot ieradušies divi spēcīgas miesas būves vīrieši un draudējuši. Par notikušo ierosināts kriminālprocess, un lietu izmeklē Krāslavas policija.