Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kinoforumā "Arsenāls" izrādīs Vudija Allena filmu "Pusnakts Parīzē"
Kultūra

Kinoforumā "Arsenāls" izrādīs Vudija Allena filmu "Pusnakts Parīzē"

Jauns.lv

Starptautiskais kino festivāls "Arsenāls" savā filmu programmā šoruden būs iekļāvis arī režisora Vudija Allena jaunāko filmu "Pusnakts Parīzē", ar kuru šogad tika atklāts 64.Kannu kinofestivāls.

Kinoforumā "Arsenāls" izrādīs Vudija Allena filmu ...
Kadrs no Vudija Allena filmas „Pusnakts Parīzē”.
Kadrs no Vudija Allena filmas „Pusnakts Parīzē”.

Kadri no Vudija Allena filmas „Pusnakts Parīzē”

Romantiskā komēdija "Pusnakts Parīzē", kas Rīgā būs skatāma septembrī, kļuvusi par līdz šim veiksmīgāko režisora piedāvājumu ASV kino skatītājiem un ievērojami pārspējusi iepriekšējo Allena kases rekordu, vēl 1980.gados uzņemto filmu "Hanna un viņas māsas", portālu Kasjauns.lv informē "Arsenāla" Preses centra pārstāve Laura Lizuma.

"Pusnakts Parīzē" ir komiski romantisks klejojums pa 1920.gadu Parīzes ieliņām, kurās nerimst bohēma un avangards kļūst par ik mirkli no jauna atklātu ikdienu. Režisors šajā filmā iesaistīja iespaidīgu aktieru ansambli. Bez Adriena Brodija, Ouvena Vilsona, Reičelas Makadamsas, Maikla Šīna un Marionas Kotijāras filmā redzama arī Francijas pirmā lēdija Karla Bruni Sarkozī.

Allena filmām ir tendence ātri vien iepatikties Eiropas kino skatītājiem, kas, šķiet, režisora savdabību un kolorīto ekrānā izspēlēto dzīvesstilu izprot kā sev līdzās un apkārt esošu. Allena reveranss Eiropas kultūras centriem, pilsētām, kas iemantojušas amerikāņiem eksotisko brīvdienu galamērķu slavu, kļuvis ne vien par ienesīgu kultūrtūrisma pilnmetrāžas reklāmas materiālu, bet spējis atmodināt kopš 1980.gadiem dusošo amerikāņu mīlu pret pašmāju kino leģendu, stāstīja Lizuma.

Apņēmīgi turpinot tradīcijas, Allens arī patlaban nesnauž uz filmas "Pusnakts Parīzē" gūtajiem panākumiem, bet aktīvi rosās Romas Kolizejā, kur top nu jau 42. režisora kinofilma - filma par un ap itāļiem Itālijā, kas veidota pēc Džovanni Bokačo pasaulslavenā "Dekamerons" motīviem.

Starptautiskais kino festivāls "Arsenāls" Rīgā notiks no 10.septembra līdz 18.septembrim kinoteātrī "Citadele" un "K.Suns".

"Arsenāla" fokusā šogad būs Dienvidaustrumāzijas kino, kas pēdējos gados sevi skaļi pieteicis pasaules prestižākajos kino festivālos. Programmā būs skatāmas filmas no Taizemes, Filipīnām un Malaizijas. Festivāls būs sagādājis arī īpašu programmu mūzikas kino cienītājiem, ielūkojoties gan noslēpumainā dziesminieka Hosē Gonzalesa dzīvē, gan tradicionālās marimbas atdzimšanai Gvatemalas ielās.

Kino festivāla laikā tiks izrādītas arī jaunākās 3D tehnikā uzņemtās dokumentālās filmas, kuras, vienlaikus kritizējot un apbrīnojot jaunāko tehnoloģiju piedāvātās iespējas, veidojuši Vims Venderss un Verners Hercogs, kuru vārdi ne tikai "Arsenāla", bet visas pasaules kino festivālu programmās kļuvuši par pastāvīgu parādību.

Kasjauns.lv, LETA/ Publicitātes foto