Noskata pretendentus uz jauno TV talantu šovu
Kultūra
2011. gada 18. augustā, 07:23

Noskata pretendentus uz jauno TV talantu šovu

Jauns.lv

Trešdien, 17. augustā telekompānijas LNT ēkas 6. stāvā notika jaunā TV muzikālā projekta „OKartes Skatuve” dalībnieku otrā atlases kārta, kurā iekļuvis arī kāds pensionārs, kurš komponē valšus.

Noskata pretendentus uz jauno TV talantu šovu...
Šova otrajā atlasē 98 pretendentus vērtēja – (no kreisās) LNT šefs Andrejs Ēķis, psihoterapeits Aivis Dombrovskis, LNT radošais direktors Niks Volmārs un mūzikas izdevējs Guntars Račs.
Šova otrajā atlasē 98 pretendentus vērtēja – (no kreisās) LNT šefs Andrejs Ēķis, psihoterapeits Aivis Dombrovskis, LNT radošais direktors Niks Volmārs un mūzikas izdevējs Guntars Račs.

Jaunā TV šova „OKartes Skatuve” otrā kārta

„Pēc pirmās atlases kārtas kopā ar žūrijas pārstāvjiem secinājām, ka šoreiz tiešām dalībnieku līmenis ir augsts. Uz šovu atlasēm vairs nenāk meitenes, kas no lapiņas dzied Laura Reinika hītus un alkst piecu minūšu slavas, nāk cilvēki, kas patiešām ir dzimuši mūzikai un vēlas to pierādīt, nāk talantīgi un mērķtiecīgi jaunieši, kuri apzinās, kādu spēku un atspēriena punktu viņu turpmākajai karjerai var dot dalība muzikālā TV šovā,” pēc pirmās šova dalībnieku atlases kārtas pauda LNT radošais direktors Niks Volmārs. Interesanti, ka otrajā kārtā iekļuvis arī kāds pensionārs – valšu meistars, kura mērķis, piesakoties TV šovā, ir popularizēt plašākai publikai savu mūziku.

Ja pirmā atlases kārta, uz kuru bija pieteikušies 700 pretendenti, norisinājās Latvijas Mākslas akadēmijā, tad otrā atlases kārta tika rīkota telekompānijas LNT ēkas 6. stāvā. Šajās telpās norisinājās arī iepriekšējais LNT talantu šovs „O!Kartes akadēmija”. Otrās atlases kārtas laikā šova veidotāji ierakstīja divus raidījumus, kuri tiks demonstrēti LNT. „Šodien čakli strādājam no agra rīta līdz vēlam vakaram. Aptuveni 98 dalībnieki piedalās otrajā atlases kārtā,” sarunā ar portālu Kasjauns.lv atklāja jaunā šova „OKartes Skatuve” producente Ilze Jansone.

Šoreiz žūrijā jaunos talantus vērtēja mūzikas izdevējs, mūziķis un dzejnieks Guntars Račs, psihoterapeits Aivis Dombrovskis, LNT radošais direktors Niks Volmārs un LNT šefs Andrejs Ēķis. Šova producente pastāstīja, ka psihoterapeitu uzaicinājuši, jo viņš par katru dalībnieku var daudz ko pateikt un tas noderēs veidojot jaunā šova dalībnieku komandu.

Jansone atklāj, ka būs arī trešā šova dalībnieku atlases kārta, kas notiks kinopilsētiņā „Cinevilla”. „Pēc otrās atlases kārtas ar 33 dalībniekiem dosimies uz „Cinevillu”, kur divu dienu laikā uzdosim jauniešiem dažādus uzdevumus un skatīsimies kā viņi ar tiem tiks galā,” skaidro Jansone. Galarezultātā šovā piedalīsies tikai 24 dalībnieki.  

Ieskats „OKartes Skatuve” pirmajā atlasē

Jau šā gada 5. septembrī 24 uzņēmības pilni jaunieši iekārtosies savā jaunajā dzīve vietā - „OKartes Skatuve” kopmītnēs un uzsāks mūziķu karjeru, kuras gaitai katru dienu līdzi varēs sekot ikviens TV skatītājs. Ik darbdienu pulksten 20:35 LNT kanālā būs iespēja vērot, kā veidojas šova „OKartes Skatuve” dalībnieku attiecības brīvā scenārija jauniešu seriālā „Dzimuši mūzikai”, bet aktuālākajiem notikumiem būs iespēja sekot līdz ik dienu pulksten10:00, 14:00, 18:00 un 21:00. Latvijas Mūzikas kanālā. Pirmais „OKartes Skatuve” koncerts LNT ēterā no Rīgas kinostudijas tiešraidē būs vērojams 10. septembrī. Šajā koncertā šova dalībnieki izpildīs divas dziesmas, viena no tām būs labi pazīstama, bet otra pašu komponēta dziesma. „Tā kā šova laikā visi tā dalībnieki dzīvos slēgtās telpās, viņi varēs izmantot sociālos saziņas tīklus „Facebook” vai „Twitter”. Katru nedēļu šova dalībniekiem būs jāizpilda jauna oriģināldziesma, kas sarakstīta šova laikā vai pirms tā. Dalībnieki varēs aicināt palīgā sociālās saziņas tīklos savus fanus, kuri varēs palīdzēt uzrakstīt gan dziesmu vārdus vai piedalīties dziesmas komponēšanā.

Santa Sergejeva/Foto: Juris Zariņš