Kultūra
2011. gada 18. augusts, 23:52

Kinoteātros nonāks jaunā animācijas filma par suņu meiteni Loti

Jauns.lv

No nākamās nedēļas, 26.augusta, kinoteātros "Citadele" un "Rīga"/"Splendid Palace" būs skatāma jaunā filmu studijas "Rija" pilnmetrāžas animācijas filma "Lote un Mēnessakmens noslēpums", kuras režisori ir Janno Poldmā un Heiki Ernits no Igaunijas.

"Lote un Mēnessakmens noslēpums" ir pilnmetrāžas animācijas filma par skatītājiem jau pazīstamās dzīvespriecīgās suņu meitenes Lotes un viņas draugu piedzīvojumiem, kuri šoreiz meklēs noslēpumaino Mēnessakmeni, informē SIA "Rīgas nami" Pasākumu centru pārvaldes pārdošanas speciāliste Aiga Millere.

Animācijas filmas varoņi Lote un Klauss savā aizraujošajā ceļojumā satiek vairākus krāsainus un īpašus filmas varoņus. Katra no šīm tikšanās reizēm palīdz Lotei uzzināt ko jaunu par pasauli. Kādu nakti, meklējot vecā ceļotāja Klausa koferi, Izgudrotāju ciemā ielaužas divi svešinieki. Suņu meitene Lote pārsteidz svešiniekus, kuri nobijušies nomet zemē dzelteno akmeni, ko paņēmuši no kofera, un aizmūk. Klauss atradis šo akmeni savā pēdējā ceļojumā kalnos.

Patiesībā bija trīs akmeņi un pārējie divi palikuši pie Klausa draugiem suņiem Freda un Villes. Lote atklāj, ka tie nav vienkārši akmeņi, bet gan ar sarežģītu mehānismu vidū. Klauss un Lote nolemj doties pie Freda un Villes, lai paņemtu pārējos akmeņus un atrisinātu šo noslēpumu. Abi svešinieki seko viņiem. Drīz akmeņu meklēšanā iesaistās vēl kāds - kaķis Pauls. Drīz vien Lote saprot, ka tas ir kas vairāk par vienkāršu piedzīvojumu.

Filmas beigās Lote un Klauss dodas uz seno templi augstu kalnos, palīdzot mēness trušiem priecīgiem atgriezties mājās - uz Mēness.

Animāciju filmu varoņu lomas latviešu valodā ierunājuši Anna Januškeviča, Juris Strenga, Jānis Jarāns, Edgars Lipors, Ainārs Ančevskis, Imants Pakalnietis, Jānis Kirmuška, Gunārs Placēns, Olga Dreģe, Gundars Āboliņš, Anita Sproģe, Pēteris Liepiņš, Maija Apine, Pēteris Šogolovs, Armands Berģis un citi.

"Lote un Mēnessakmens noslēpums" ir otrā pilnmetrāžas animācijas filma par dzīvespriecīgās suņu meitenes Lotes un viņas draugu piedzīvojumiem, kas solās būt tikpat aizraujoša, krāsaina un jautra kā pirmā animācijas filma "Lote no Izgudrotāju ciema", kas pirmizrādi piedzīvoja 2007.gadā.

LETA