Uzņems "Kaukāza gūsteknes" rimeiku
Kultūra
2011. gada 24. augusts, 13:37

Uzņems "Kaukāza gūsteknes" rimeiku

Jauns.lv

Ziemeļkaukāza kūrortu reklamēšanai uzņems Leonīda Gajdaja 1966.gada komēdijas "Kaukāza gūstekne" rimeiku, paziņojis kompānijas "Kurorti Severnogo Kavkaza" pārstāvis.

Kā pavēstīja kompānijas ģenerāldirektora vietnieks Rostislavs Murzagulovs, konkrētu viesnīcu reklāmas filmā nebūs, piebilstot, ka svarīgākais ir nepieļaut Gajdaja ģeniālās filmas zaimošanu. "Mēs gribētu parādīt, ka tur [Kaukāzā] var mierīgi atpūsties, un izgaisināt negatīvos mītus par reģionu."

Pēc laikraksta "Izvestija" informācijas, sarunas par filmas uzņemšanu tiek risinātas ar Fjodora Bondarčuka kinokompāniju "Glavkino", kā arī Krievijas filmu producēšanas un izplatīšanas kompāniju "Central Partnership", kas līdzfinansēs kinolentes uzņemšanu.

Informācija par rimeika sižetu un galveno lomu aktieriem netiek atklāta. Jaunās filmas režisora vārds arī nav zināms.

Šis nav vienīgais padomju kino klasikas rimeiks, pie kura šobrīd strādā Krievijas kinematogrāfisti - Timurs Bekmambetovs iecerējis uzņemt 1971.gada filmas "Fortūnas džentelmeņi" jauno versiju. "Tā ir mūsdienu interpretācija. Scenārijs ne sevišķi atšķiras no oriģināla, jo filma ir ļoti iecienīta," projektu komentēja Bekmambetovs.

Fragments no filmas Kaukāza gūstekne

LETA Lenta.ru