"Degpunktā" komandai pievienojas jauns vadītājs un producents
Kultūra

"Degpunktā" komandai pievienojas jauns vadītājs un producents

Jauns.lv

Telekompānijas LNT raidījuma "Degpunktā" veidotāju komandai pievienojas jauns vadītājs, Latvijas Radio žurnālists Tālis Eipurs un producents, bijušais "Neatkarīgās" žurnālists Kristaps Kārkliņš.

"Degpunktā" komandai pievienojas jauns vadītājs un...
Par raidījuma "Degpunktā" seju tagad kļuvis Latvijas Radio žurnālists Tālis Eipurs.
Par raidījuma "Degpunktā" seju tagad kļuvis Latvijas Radio žurnālists Tālis Eipurs.

"Degpunktā" jaunais vadītājs ir Latvijas Radio žurnālists un raidījumu vadītājs Tālis Eipurs, bet kā raidījuma producents komandai pievienojies bijušais laikraksta "Neatkarīgā" žurnālists Kristaps Kārkliņš.

Līdz ar jauno sezonu mainīts arī laiks, kad raidījums būs redzams LNT ēterā. Tagad skatītāji to varēs vērot katru darba dienu plkst.19.30.

Pagaidām plānots, ka Eipurs būs tikai kā raidījuma vadītājs un darbu turpinās arī pēc 11.Saeimas vēlēšanām, kad savu vietu televīzijā atkal ieņems līdzšinējais tā vadītājs Kārlis Seržants. Raidījumu, tāpat kā līdz šim, vadīs un arī veidos "Degpunktā" žurnāliste Inese Supe.

Paralēli darbam LNT Eipurs turpinās vadīt Latvijas Radio 1 raidījumu "Pēcpusdiena". Iepriekš viņš bijis arī Latvijas Radio Ziņu dienesta redaktors un diktors, kā arī ziņu aģentūras LETA projekta "TV 24" dalībnieks. Raidījuma "Degpunktā" jaunais vadītājs studējis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un mācījies dažādos žurnālistikas kursos. Savulaik viņš saņēmis arī Nacionālās radio un televīzijas padomes balvu par labāko ziņu raidījumu.

Savukārt vizuālās un satura pārmaiņas, kuras skatītāji varēs ieraudzīt šovakar, īsteno raidījuma "Degpunktā" jaunais producents Kārkliņš. Viņš pērn ieguva Latvijas Žurnālistu savienības "Žurnālistikas cerības balvu". Kārkliņš Rīgas Stradiņa universitātē ieguvis maģistra grādu žurnālistikā. Sermole piebilst, ka "Degpunktā" studija tikusi uzlabota arī tehnoloģiski, tādēļ telekompānija iegādājusies jaunu un dārgu tehniku, taču konkrētas ieguldītās izmaksas viņa nevarēja pateikt.

"Raidījums, tāpat kā līdz šim, stāstīs par aktuālākajiem notikumiem no policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības un ugunsdzēsēju ikdienas. Lielāku uzmanību raidījuma "Degpunktā" komanda pievērsīs dažādu sociālo tēmu analizēšanai," norāda Kārkliņš.

Kā liecina "TNS Latvia" veiktais televīzijas auditorijas pētījums, jūlijā raidījums "Degpunktā" bija 16.skatītākā pārraide, kuru vēroja aptuveni 123 200 jeb 5,9% Latvijas iedzīvotāju.

Pirmais "Degpunktā" radījums tika pārraidīts 2005.gada decembrī.

LETA Nozare.lv/Foto: Publicitātes foto