Seriāls „Intrigante” piesaista naudu, nepatikšanas un Lady Gaga
Kultūra
2011. gada 11. septembris, 05:55

Seriāls „Intrigante” piesaista naudu, nepatikšanas un Lady Gaga

Jauns.lv

LNT ekrānos otrdienu vakaros ar jaunās – trešās – sezonas sērijām atgriezies seriāls „Intrigante”, kas pelnīti kļuvis par visu pasaules vecāku nīstāko seriālu. Un šī sezona iegājusi vēsturē kā izcili skandaloza!

Bet ko pa vasaru darījuši mūsu iemīļotie aktieri? Kā jūs jau droši vien nojaušat, neviens no viņiem nav strādājis pie zinātniskiem pētījumiem jaunu medikamentu izveidē vai brīvprātīgi vadījis rotaļu nodarbības bērniem – jaunie smukuļi šovasar tenku slejās gozējušies sakarā ar ģimenes skandāliem, mīlas afērām vai vismaz kliedzoša apģērba izvēles dēļ. Un mums nav viņiem ko pārmest – ne velti „Intriganti” liela daļa pasaules vecāku jau nosaukuši par savu lielāko murgu, un pie skandalozā seriāla aktieru imidža nemaz nepiederētos brīvajā laikā spēlēties ar bērniņiem vai nodoties zinātnei.

Laivlija iekļūst bagātnieku topā

Vasaras sākumā par vienu no aprunātākajiem mīlas pārīšiem kļuva „Intrigantes” skatītāju iemīļotā Serēnas lomas atveidotāja Bleika Laivlija un Holivudas megazvaigzne Leonardo di Kaprio.

Nav šaubu, ka Leo ir kārtējā Bleikas laimīgā loze, un šīs attiecības tikai vairo 23 gadus vecās aktrises slavu. Ja visas pasaules meitenes Bleiku līdz šim apskauda par lomu „Intrigantē”, kas padarījusi jauniņo meiteni par vienu no pasaules pelnošākajām seriālu aktrisēm, un par modes ikonas statusu, nu viņām ir vēl viens iemesls, par ko apskaust simpātisko aktrisi – viņai izdevies „nocopēt” vienu no Holivudas iekārojamākajiem vīriešiem. Tāpēc paparaci šovasar seko Bleikai ik uz soļa, un izskatās, ka jaunajai zvaigznei tas pat tīri labi patīk.

Nemaz ne tik sen tādu Bleiku Laivliju neviens vēl nezināja. Visa viņas ģimene darbojas šovbiznesā, un lielais brālis un vecāki Bleiku pāris reižu jau bija atrādījuši pasaulei, iesaistot filmās, bet tikai „Intrigantei” izdevās aktrisi padarīt pazīstamu plašākam ļaužu lokam. Nu viņa oficiāli iekļuvusi pasaules labāk apmaksāto televīzijas aktrišu topā. Nesen tapis zināms, ka par vienu „Intrigantes” sēriju Bleika nopelna 60 tūkstošus dolāru, pie tam paralēli darbam seriālā viņai izdevies izveidot arī visai veiksmīgu karjeru lielajā kino. Šogad jau redzējām viņu Bena Afleka filmā „Pilsēta”, bet nākamā kinoloma stāstīs par meiteni, kura dodas uz Lasvegasu izmēģināt laimi, kā arī Bleika pašlaik filmējas jaunā grāvējā kopā ar Umu Tūrmani un Džonu Travoltu.

Leo savaldzina ar vecu sievu gudrībām

Bleika, kuras kontā nieka 23 gadu vecumā jau krājas miljoni, ikdienas dzīvē gan pieturas pie tradicionālām vērtībām un ekstravagantos izlēcienos nav pieķerta. Arī viņas attiecības ar di Kaprio ārzemju prese atradusi par visai „garlaicīgām” – megazvaigznes iet uz randiņiem tāpat kā visi parastie ļaudis un nekādas īpašas vaļības publiski neatļaujas.

Izskatīgais pāris uz neilgu laiku bija pat pašķīries, bet Bleika lika lietā dažas vecu sievu viltības, un Leo ātri vien atgriezās. Ko viņa darīja? Elementāri – pašķiršanās laikā nevis sūtīja aktierim raudulīgas īsziņas un jēlas vēstulītes, bet gan nelikās par viņu ne zinis un tēloja pārāk aizņemtu, lai ar viņu aprunātos. Protams, zinātājiem skaidrs, ka tas viss bijis aktrises rūpīgi izspēlēts teātris, lai dabūtu Leo atpakaļ. Un tas, ka pieredzējušais aktieris noticēja Bleikas teātrim, jau vien pierāda to, ka šī meitene ir īsta profesionāle.

„Bleika zināja, ka Leo var dabūt kuru meiteni vien vēlas, un viņa izlēma būt citādāka nekā pārējās,” detaļas par pāra attiecību sarežģījumiem atklājusi Bleikas draudzene. Viņa zina stāstīt arī to, ka Bleika atteikusies iet uz randiņu ar Leo, pirms viņš nav oiciāli izšķīries ar iepriekšējo mīlu modeli Bāru Rafaeli. Kas gan cits Leo atlika? Skaidrs, ka tagad viņš ir līdz ausīm ieķēries jaunajā superzvaigznē.

Bleika būs jaunā Samanta

Nesen Bleikas vārds atkal parādījies pasaules baumu izdevumu virsrakstos, šoreiz sakarā ar seriālu „Sekss un lielpilsēta”. Nosaukums „Sekss un lielpilsēta” pazīstams jau teju 20 gadu: sākumā tā bija sleja avīzē, tad kļuva par grāmatu, tad – par kulta seriālu, kas galu galā pārvērtās kases grāvējā – kinofilmās. Pēc otrās kinofilmas, kurā četras draudzenes jau sasniegušas cienījamu vecumu un daudzmaz sakārtojušas savas privātās dzīves, šķiet, ka „Seksa un lielpilsētas” ēra beigusies. Nekā!  Seriāls turpināsies, un tajā būtisku loma būs „Intrigantes” aktrisei.

Ticat vai ne, bet tiks veidots „Seksa un lielpilsētas” turpinājums, un tajā atkal būs četras draudzenes – Kerija, Samanta, Miranda un Šarlote, taču visiem pazīstamās šo lomu atveidotājas vairs nespēlēs šos tēlus, viņu vietā stāsies jaunās Holivudas meitenes.

Jau uzrakstīts scenārijs seriāla turpinājumam, un atklātas arī lomu atveidotājas. Uzmanību – Šarloti atveidos Holivudas godīgā meitene, „Disney” kanāla zvaigzne un Džastina Bībera draudzene Selēna Gomesa,  Mirandu atveidos Džūlijas Robertsas jauniņā māsīca Emma Robertsa, Keriju spēlēs Olseņu dvīņu jaunākā un – kā runā – talantīgākā māsa Elizabete Olsena, bet Samantu atveidos „Intrigantes” skatītāju mīlule Bleika Laivlija. Tikmēr Sāra Džesika Pārkere, kuru vienmēr esam pazinuši kā Keriju Bredšovu, jau publiski izteikusi neizpratni par to, kāpēc jaunajam draudzeņu četriniekam jāspēlē ar tiem pašiem vārdiem. Arī oriģinālā seriāla fani nav īpašā sajūsmā par šo ideju, bet seriāla veidotāji sola, ka būs interesanti, jo jaunās meitenes atklās stāstu par to, ko pasaules mīlētais četrinieks darījis 20 gadu vecumā, pirms mēs viņas iepazinām seriālā.

Mīstere grib atņemt savai mātei dēlu

Otrai „Intrigantes” zvaigznei Leitonei Mīsterei gan šovasar neiet tik rožaini kā kolēģei. Blēras Valdorfas lomas atveidotājas ģimenes dzīve bijusi sarežģīta jau no mazulītes pirmajām dzīves dienām. Jau rakstījām, ka meitenīte piedzima, kad viņas māte Konstance atradās ieslodzījumā par darījumiem ar narkotikām. Nesen aktrise apsūdzējusi pati savu māti par to, ka viņa izmantojusi nelietderīgiem mērķiem naudu, ko Mīstere sūtījusi savam jaunākajam brālītim Aleksandram. Aktrises mazajam brālītim ir nopietnas veselības problēmas, un viņam pat bija nepieciešama galvas smadzeņu operācija. Mīstere ik mēnesi sūtīja mātei septiņarpus tūkstošus dolāru, lai apmaksātu brālīša ārstēšanu un operāciju, bet, kā aktrise norādījusi tiesā iesniegtajos dokumentos, māte naudu iztērējusi nevis brālīša ārstēšanai, bet gan pati apmeklējusi smalku skaitumkopšanas klīniku, kur veikusi skaistuma injekcijas, plastiskās operācijas un citas procedūras.

Mīsteri šī mātes bezkaunība vairāk nekā šokējusi – nu viņa gatava tiesāties pati ar savu māti un pieprasa tiesai pilnas brālīša aizbildniecības tiesības, jo viņa uzskata, ka brāļa aprūpe vairs nav mātes prioritāte. Viņa vēlas, lai Aleksandrs pārceltos no mātes mājas Kalifornijā pie viņas uz Ņujorku.

Aktrises māte pieprasa vairāk naudas

Tikmēr arī jaunās aktrises māte nav ar pliku roku ņemama – viņa devusi prettriecienu Leitones iesniegtajai apsūdzībai, apvainojot savu meitu vardarbībā. Māte paziņojusi, ka pašas meita pirms dažiem mēnešiem viņai uzbrukusi, nogāzusi zemē un dauzījusi ar pudeli tā, ka mazais Aleksandrs bijis spiests iejaukties, lai cīņu izšķirtu. Vēl jo vairāk – 55 gadus vecā bezdarbniece Konstance pastāv uz to, ka meita solījusi viņu visu turpmāko dzīvi nodrošināt ar 10 tūkstošiem ik mēnesi, tāpēc nevis viņa esot piekrāpusi meitu, bet meita viņu, ik mēnesi sūtot vien „nieka” septiņarpus tūkstošus, un Konstance nu sūdzēs meitu tiesā par to, ka viņa atsakās maksāt pilnus desmit tūkstošus.

Nabaga Konstance tiesas priekšā pēdējā laikā stājas ar apbrīnojamu regularitāti. Jau gada sākumā „Intrigantes” zvaigznes mamma tika apsūdzēta par nāves draudu izteikšanu. Toreiz Konstance draudējusi „nomedīt un nogalināt” kādu Kalifornijas sievieti un viņas dēlu. Tiesā iesniegtajos dokumentos cietusī minēja, ka Leitones mamma, kura reizē ir arī aktrises menedžere, esot atkarīga no narkotikām.

Tikmēr pati Leitone allaž dzīvojusi godīgi un arī par savu māti vienmēr teikusi tikai labu, saucot viņu par savu iedvesmotāju un lielisku sievieti.

Momsena un Soara pametīs seriālu

Ārzemju skatītājus, kuri jau noskatījušies seriāla trešo un ceturto sezonu, varen apēdinājusi ziņa, ka piektajā sezonā vairs nepiedalīsies divas no galvenajām aktrisēm – Dženijas lomas atveidotāja Teilore Momsena un Vanesas atveidotāja Džesika Soara.

Momsenas gadījumā tas, iespējams, ir pašas aktrises lēmums, jo 17 gadus vecā meitene jau ceturtajā sezonā filmējās salīdzinoši maz, skaidrojot to ar aizņemtību savā grupā „The Pretty Reckless”. Šī izvēle liek vēl vairāk šaubīties par jaunās meitenes nākotni, jo Momsenu pazīstam arī kā jaunieti, kurai patīk šokēt ar savu apģērbu, un rokgrupas koncertos šajā ziņā viņa var ļoti labi izpausties. Piemēram, nesen viņa parādījās uz skatuves, aizmirsusi uzlikt krūšturi, bet pēc tam devās ballēties bez biksēm, tērpusies vien T-kreklā. Par laimi, šoreiz viņa par apakšveļu nebija aizmirsusi... Katrā ziņā mums līdz Momsenas aiziešanai no „Intrigantes” vēl tālu, tāpēc baudām Dženijas un pārējo varoņu jaunos piedzīvojumus jau no septembra!

Kasjauns.lv/Foto: Bulls Press