Mūžībā aizgājis izcilais aktieris Romualds Ancāns
Sabiedrība
2011. gada 15. septembris, 09:44

Mūžībā aizgājis izcilais aktieris Romualds Ancāns

Jauns.lv

Naktī uz ceturtdienu, 15. septembri, Linezera klīnikā 67 gadu vecumā miris izcilais latviešu aktieris Romualds Ancāns (1944-2011).

Romualds Ancāns mūžībā aizgājis pēc īsas, bet ļaunas slimības Linezera klīnikā, portālu Kasjauns.lv informēja kinorežisors Jānis Streičs. „Viņš aizsaules ceļos devās no tās pašas slimnīcas, kur mūžībā aizgāja arī Mārtiņš Freimanis, un arī no tā pašas kaites,” teica Streičs. Jāatgādina, ka šā gada janvārī Mārtiņš Freimanis pēkšņi mira no gripas izraisītām komplikācijām.

Romualds Ancāns dzimis 1944. gada 1. aprīlī Līvānu pagasta „Staros”. Beidzis Vanagu pamatskolu un Rīgas 14. vakara vidusskolu, bet 1970. gadā absolvējis Latvijas Valsts Konservatorijas Teātra fakultāti. Kopš 1973. gada viņš bija Dailes teātra aktieris, filmējies ap 50 filmās.

Romualds Ancāns vienmēr paliks latviešu skatītāju atmiņā spilgtajām raksturlomām teātrī un filmās „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, „Cilvēka bērns”, "Likteņdzirnas", „Rīgas sargi”, „Rūdolfa mantojums” un daudzām citām.

Kasjauns.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību Romualda Ancāna tuviniekiem un talanta cienītājiem.


Pirms nepilna gada, 2010. gada rudenī, īsi pirms filmas „Rūdolfa mantojums” pirmizrādes, ar galvenās lomas atveidotāju Romualdu Ancānu sarunājās žurnāls „Patiesā Dzīve”. Intervijā aktieris bija tāds pats kā dzīvē — šarmants, humora pilns un enerģisks, un tieši šādu Romualdu Ancānu mēs vienmēr atcerēsimies.

Lai lasītu interviju, spied šeit.


 Filma "Rūdolfa mantojums"
Romualds Ancāns filmā Limuzīns Jāņu Nakts Krāsā
Kasjauns.lv/ Foto: Ojārs Jansons, Publicitātes foto, no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva