Sabiedrība
2011. gada 16. septembris, 10:18

Atvadīties no Kārļa Skrastiņa jau ieradušies vairāki simti cilvēku

Jauns.lv

Lai atvadītos no traģiski bojāgājušā hokejista Kārļa Skrastiņa, šodien pie "Arēnas Rīga" ieradušies vairāki tūkstoši cilvēku.

Dažāda vecuma cilvēki gan ar puķēm, gan piemiņas vainagiem stāv garā rindā gan arēnas iekšpusē, gan pie tās. Daļa no tiem tērpti hokeja fanu kreklos.

Pie arēnas ieejas cilvēkiem tiek lūgts izslēgt mobilos tālruņus, nefilmēt un nefotografēt.

Atvadīšanās no Skrastiņa notiek aptumšotā arēnā, kur iedegts daudz svecīšu, tribīnēs izklāts liels Latvijas karogs. Pie stenda pielikti to hokeja klubu krekli, kuros Skrastiņš spēlējis, bet gaisā piestiprināts hokeja krekls ar uzrakstu "Skrastiņš" un cipars septiņi. Virs Skrastiņa zārka atrodas liels ekrāns, kurā redzami kadri no viņa hokejista karjeras.

Atvadīšanās no hokejista notiek ar militāru godu - pie viņa zārka stāv septiņi Latvijas armijas karavīri parādes formās, no kuriem viens rokās tur Latvijas karogu. Tiek arī spēlēta sēru mūzika, kuru atskaņo orķestris.

Atvadīties no Skrastiņa ieradušies arī dažādi politiķi, piemēram, Valsts prezidents Andris Bērziņš, eksprezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, kā arī citi. Ieradušies arī daudzi sportisti, piemēram, volejbolists Raimonds Vilde, arī dažādu sporta klubu un biedrību pārstāvji.

Daudzi cilvēki nespēj valdīt emocijas un raud.

Pie arēnas izveidojusies ievērojama rinda, cilvēki strauji turpina nākt klāt.

Apkārtnē dežurē vairākas policijas ekipāžas.

Šodien "Arēnā Rīga" notiek atvadu pasākums no pagājušajā trešdienā traģiski aviokatastrofā bojāgājušā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa.

Piemiņas pasākums "Arēnā Rīga", Skanstes ielā 21, norisināsies no plkst.10 līdz 14. Tiešraidē to būs iespējams vērot LNT kanālā.

Saistībā ar atvadu un bēru ceremoniju no plkst.7 līdz 15 būs slēgta transportlīdzekļu satiksme Mālpils ielas posmā no Skanstes ielas līdz Grostonas ielai un Grostonas ielas posmā no Mālpils ielas līdz Jāņa Dikmaņa ielai, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. Savukārt no plkst.7 līdz 15 tiks atļauta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Jāņa Dikmaņa ielā uz gājēju ietves posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai. Šajā laikā tiks atļauta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana arī Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai.

Policija pavadīs bēru dalībnieku transportlīdzekļus pa maršrutu no "Arēnas Rīga" līdz Pirmajiem Meža kapiem (Aizsaules ielā 2) un nepieciešamības gadījumā regulēs vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi minētajā maršrutā un to šķērsojošās ielās.

Trešdien, 7.septembrī, neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecas dienas ilgas cīņas par dzīvību pirmdien slimnīcā mira.

Pēc traģiskās aviokatastrofas "Lokomotiv" komanda atsauca dalību no šīs sezonas KHL čempionāta. Vienība decembrī pievienosies Krievijas Augstākajai hokeja līgai (VHL), kurā to pārstāvēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā startējošā Jaroslavļas "Loko" komanda.

"Lokomotiv" komanda KHL atgriezīsies nākamajā sezonā, turklāt tai būs garantēta vieta Gagarina kausa turnīrā.

Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda ir divkārtēja KHL Gagarina kausa fināliste. Tai starpsezonā pievienojās arī Skrastiņš, kurš pirms tam kopš 1998.gada spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

LETA

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.