Politika

Vai 11.Saeima būs labāka par iepriekšējo? To redzēsim pēc gada

Jauns.lv

Uz jautājumu, vai jaunievēlētā 11.Saeima būs labāka un tāpēc bija jāatlaiž 10.Saeima, varēs pateikt aptuveni pēc gada, ziņu aģentūrai LETA sacīja Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis (Tautas partija).

Vai 11.Saeima būs labāka par iepriekšējo? To redzē...

"Vēlēšanu rezultāti gandrīz precīzi atbilda tiem, ko es pats aizvakar prognozējot uzrakstīju uz lapiņas. Valdošais noskaņojums sabiedrībā paredzēja tieši šādu rezultātu," sacīja Boķis.

11.Saeimas darbības rezultātu varēšot vērtēt, boksa terminoloģijā runājot, pēc trīs raundiem, sacīja Boķis. "Pirmais raunds noslēgsies pēc mēneša, kad būs jāveido jaunā valdība. Otrais raunds būs nākamā gada budžeta veidošana. Trešais raunds noslēgsies nākamgad, kad šī Saeima būs nostrādājusi gadu. Tad arī varēs vērtēt, bet pagaidām vērtējumu izteikt ir grūti," uzskata Boķis.

Jautāts, vai pašvaldībām būs viegli strādāt ar jauno Saeimu, Boķis sacīja, ka arī Saeimai būs jāstrādā ar pašvaldībām. "Mums būs jāaudzē muskuļi un jācīnās par savām interesēm, jo patlaban ir tā - ja kaut ko nogriež, tad pašvaldībām nogriež visvairāk, bet, ja kaut kur pieliek, tad pašvaldībām pieliek vismazāk," sacīja Boķis.

Jautāts, kādu politisko spēku viņš izvēlēsies, kad būs noslēdzies TP likvidācijas process, Boķis sacīja, ka pagaidām uz šo jautājumu ir grūti atbildēt. "Vērtēsim, ko darīt tālāk, līdz pašvaldības vēlēšanām jau vēl ir laiks. Līdz šī gada beigām lielākā daļa Valmieras domes komandas kļūs bezpartejiska un tad arī pieņemsim lēmumu," skaidroja Boķis.

Jau ziņots, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanās visvairāk jeb 31 mandātu ieguvusi apvienība "Saskaņas centrs" (SC), preses konferencē paziņoja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" ieguvusi 20 mandātus.