Stende kopā ar draugu pilsētu Vihmu izveidojusi savu zīmolu
Novadu ziņas

Stende kopā ar draugu pilsētu Vihmu izveidojusi savu zīmolu

Jauns.lv

Talsu novada Stendes pilsēta kopīgi ar Vihmas pašvaldību no Igaunijas izveidojusi pilsētas logo. Pilsētu zīmoli tapuši abu pilsētu sadarbības projekta ietvaros.

Stende kopā ar draugu pilsētu Vihmu izveidojusi sa...
Jaunizveidotais Stendes pilsētas logo.
Jaunizveidotais Stendes pilsētas logo.

Abu pilsētu pašvaldību darbinieki savu pilsētu logo izstrādāja projekta „Talsu novada Stendes pilsētas un Vihmas pašvaldību darbinieku apmācība, konsultācijas sabiedrisko attiecību un mārketinga jomā” ietvaros.

Apgūstot ar pilsētas attīstību un mārketingu saistītas tēmas, Stendes un Vihmas pašvaldību darbinieki izstrādāja savu pilsētu logo. Un tā kā zīmols atspoguļo ne tikai to, kā pilsēta redz sevi, bet arī kā citi redz pilsētu, apmācību dalībnieki logo izstrādes laikā meklēja ne tikai savas pilsētas vērtības, bet arī deva savu skatījumu par sadraudzības pilsētu vizuālo identitāti.

Sadarbojoties ar Stendes pilsētu, savu zīmolu izstrādājusi arī Vihmas pilsēta Igaunijā.
Sadarbojoties ar Stendes pilsētu, savu zīmolu izstrādājusi arī Vihmas pilsēta Igaunijā.

Stendes pašvaldības darbinieki logo izstrādes procesā laikā ierosināja adaptēt esošo ģerboni, jo tajā esošie simboli precīzi raksturo pilsētu. Ritenis – saules, ceļu un attiecīgi kustības simbols. Līdzīgi kā Vihma, arī Stende atrodas nozīmīgā infrastruktūras krustpunktā valsts vidienē.  Stendes logo pamatkrāsa ir zaļa, simbolizējot saikni ar dabu, gleznaino reljefu un šī novada lielāko bagātību – mežus. Tumši brūnais tonis simbolizē saknes, piederību, saistību ar pagātni un kultūras mantojumu.

Vihmas pašvaldības darbinieki kā savu simbolu izvēlējās stilizētu pilsētas vārdu. Pelēkā krāsa simbolizē stabilitāti un mieru, harmonisku un stabilu attīstību – ceļu, kādu pilsēta iet pēc ekonomiskās krīzes, gan attīstot pilsētvidi, gan atbalstot uzņēmējdarbību. Svece kā simbols ir izvēlēta gan tāpēc, ka šajā pilsētā ir sveču rūpnīca, kura ne tikai nodrošina pilsētu ar darba vietām, bet arī ir izveidojusi Igaunijā vienīgo mākslīgā ledus slidotavu ar parafīna klājumu. Svece ir arī cerību, gaismas un viesmīlības simbols.

Stendes pilsētas pārvaldes vadītājs Mareks Zemītis saka: „Mēs apzināmies, ka zīmola veidošana ir kas vairāk par logo, reklāmām, identitātes vadlīnijām. Tas ir ilgs laiks pilsētvides veidošanā, tūrisma objektu attīstīšanā, sadarbības veidošanā gan ar pilsētas iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem un investoriem un citām pilsētas mērķauditorijām. Tāpēc turpināsies vēl darbs gan pie logo, gan arī pie kopējā pilsētas tēla veidošanas, un mēs esam atvērti visu pušu ierosinājumiem”.

Abu pilsētu logo vienojošais elements ir mozaīka, kas simbolizē dinamiku un attīstību. Tādējādi ir sasniegts šīs sadraudzības pilsētu Stendes un Vihmas apmācību programmas galvenais mērķis - izstrādāti pilsētu logo, lai ar kopīgām kultūras un mārketinga aktivitātēm stimulētu vietējo kopienu savstarpēju interesi un palielinātu tūristu skaitu gan Stendē un gan Vihmā. Apmācību programmu un konsultācijas īsteno SIA „Firma L4” Talsu novada Stendes pilsētas un Vihmas pašvaldību kopīga projekta ietvaros un to daļēji līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes foto