Sviests Saeimas ēdnīcā! Deputātiem brīvpusdienu konkurss
Sabiedrība

Sviests Saeimas ēdnīcā! Deputātiem brīvpusdienu konkurss

Jauns.lv

Saeimas deputātiem Ivanam Klementjevam (SC) un Ainaram Latkovskim (Vienotība) Saeimas ēdnīcā piešķirtas brīvpusdienas. Savukārt Atim Lejiņam un Ingai Bitei, kā arī vairākiem Saeimas darbiniekiem tiks dāvināti saldi kliņģeri.

Sviests Saeimas ēdnīcā! Deputātiem brīvpusdienu ko...
Ēdiens Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta rīkotās aptaujas "Latviešu gastronomiskā identitāte" atklāšanas preses konferencē.
Ēdiens Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta rīkotās aptaujas "Latviešu gastronomiskā identitāte" atklāšanas preses konferencē.

Toties Aleksejs Loskutovs nopelnījis ielūgumu divām personām uz bāru „Sunny Melody”.

Daļēji jaunā iekšlietu ministra Riharda Kozlovska dzīvesbiedrei Kristīnei Kozlovskai piederošais ēdināšanas uzņēmums „Sunny”, kas apkalpo gan Saeimas, gan Iekšlietu ministrijas ēdnīcu, bija nolēmis piebarot jaunievēlētās Saeimas deputātus un, labākai viņu vēlmju uzzināšanai sarīkoja loteriju. Aptaujas dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem par vēlamāko apkalpošanu un iecienītākajiem pārtikas produktiem. Kā stimuls piedalīties aptaujā viņiem tika piedāvāta iespēja piedalīties loterijā, kurā kā balvas tika piedāvāta vēderprieku apmierināšana. Nule paziņoti arī loterijas rezultāti.

Uzņēmuma saldo kliņģeri ir laimējis deputāts Atis Lejiņš („Vienotība”) un Inga Bite (Zatlera Reformu partija), kā arī vairāki Saeimas darbinieki, tai skaitā Saeimas priekšsēdētājas biroja vadītāja Gunda Reire.

Uzņēmuma dāvāto iespēju nedēļu pusdienot bez maksas varēs izmantot deputāti Ivans Klementjevs („Saskaņas centrs”) un Ainars Latkovskis („Vienotība”) , bet ielūgumu divām personām uz bāru „Sunny Melody” saņems Aleksejs Loskutovs („Vienotība”). Jāteic, ka Loskutovam nu būs iespēja našķoties ar gardumiem, kurus vēlēšanu naktī savā birojā baudīja Zatlera Reformu partijas spice, gaidot 11. Saeimas rezultātus. Zatleriešiem vēlēšanu nakts uzkodas gatavoja tieši bārā „Sunny Melody”.

Uz laimējušajiem kolēģiem ar skaudību varēs skatīties zaļzemnieki un nacionālās apvienības deputāti, jo neviens no viņiem nav uzvarējis „Sunny” rīkotajā loterijā un saņēmis ēdamās balvas.

Pirms dažām dienām ievērību izpelnījās fakts, ka ar mūsu tautas priekšstāvju piebarošanu nodarbojas iekšlietu ministra dzīvesbiedrei piederošs uzņēmums.

Politikas centra „Providus” korupcijas pētniece Linda Austere norāda, ka asu interešu konfliktu šajā gadījumā nesaskata, problēma drīzāk ir ētiska. Tā esot sanācis tīras sagadīšanās dēļ – ēstuvju problēmu skaidroja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs. Pārmaiņas parlamenta virtuvē sākušās vēl pavasarī, pirms ziņas par iepriekšējās Saeimas atlaišanu, kad par toreizējo ēdinātājfirmu no darbiniekiem un deputātiem saņemts visai daudz sūdzību.

Saeimas kanceleja izsludinājusi konkursu, kurā pieteikušies vairāki pretendenti, un beigās uzvarējusi firma „Catering service”, kuras līdzīpašniece ar firmas „Sunny” starpniecību ir arī Kristīne Kozlovska.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA