Kultūra
2011. gada 10. novembris, 10:02

Kinoteātrī "Splendid Palace" svētkos demonstrēs tikai latviešu filmas

Jauns.lv

Kinoteātrī "Splendid Palace" valsts svētkos 18.novembrī visu dienu tiks demonstrētas tikai latviešu filmas, pastāstīja "Rīgas namu" Pasākumu centru pārvaldes pārstāve Aiga Millere.

Dienas pirmajā pusē plkst.12.30 jaunākos kino apmeklētājus priecēs multfilma "Lote un Mēnessakmens noslēpums", plkst.14 un 17 kinoteātra Mazajā zālē varēs noskatīties dokumentālo filmu par nu jau leģendāro grupu "Čikāgas piecīši", kas stāsta par to, kā pieci jauni trimdā dzīvojoši latvieši satikās Čikāgā, lai dziedātu saviem tautiešiem.

Plkst.15.30 būs iespēja sekot līdzi latviešu dēkaiņa Aleksandra Laimes piedzīvojumiem, meklējot zeltu un dimantus, filmā "Aleksandrs Laime un Anhela ūdenskrituma dimanti".

Filmas "Vella kalpi" cienītājiem interesanti būs uzzināt ko vairāk par vienu no tautas mīlētākajām, bet kritiķu pretrunīgi vērtētajām latviešu kino filmām "Vella kalpi", kad plkst.18.30 tiks demonstrēta filma "Vella kalpi. Filmas arheoloģija".

Savukārt vakara noslēgumā plkst.20.30, varēs noskatīties latviešu spēlfilmu "Dancis pa trim" ar Kristīni Nevarausku, Mārtiņu Freimani un Jāni Vingri galvenajās lomās.

Kino Lielā zāle skatītājiem plkst.15.30 piedāvās režisora Jāņa Streiča tautisko filmu "Rūdolfa mantojums", uzreiz pēc tam plkst.18 – Aigara Graubas 2007.gada filmu "Rīgas sargi", bet programmu noslēgs Graubas "Baiga vasara".

Jaunajā zālē plkst.17 18, 19 un 20 būs iespēja noskatīties portretfilmu par maestro Raimondu Paulu "Zib mūža rats".

BNS