Kultūra
2011. gada 17. novembris, 15:22

Rakstnieku savienība apžēlojas un uzņem trīs izslēgtos biedrus

Jauns.lv

Latvijas Rakstnieku savienības valde nolēmusi atkārtoti uzņemt trīs izslēgtos biedrus, bet vienai ļauj aiziet pašai, informēja LRS.

Pamatojoties uz Dainas Avotiņas vēstulēm, LRA valde ir atcēlusi 10. novembra lēmumu par viņas izslēgšanu un atbrīvojusi viņu no biedru naudas maksājumiem.

Dainai Avotiņai jau ir 85 gadi, viņa ir Rakstnieku savienības biedre kopš 1965.gada.

Pamatojoties uz Andreja Ļevkina iesniegumu, kā arī to, ka viņš ir nokārtojis visus parādus, valde nolēma uzņemt viņu LRS atkārtoti ar brīdi, kad tiek nomaksāta iestāšanās nauda.

Prozists un žurnālists Andrejs Ļevkins (1954) līdz 1998. gadam pārsvarā dzīvoja Rīgā, kur 1986.gadā iznāca arī viņa pirmā grāmata. Pēc izglītības viņš ir matemātiķis. Bija žurnāla "Avots" krievu varianta redaktors. Tulkoja no latviešu valodas, lāgiem to turpina darīt arī tagad. Patlaban dzīvo Maskavā, bet bieži sastopams arī Rīgā.

Atkārtoti Rakstnieku savienībā uzņemta dramaturģe Lelde Stumbre - ar brīdi, kad tiek nomaksāti iepriekšējo gadu parādi un iestāšanās nauda.

Savukārt, pamatojoties uz Rūtas Mežavilkas elektronisko vēstuli, LRS valde ir piekritusi mainīt viņas statusu no "izslēgta" uz "izstājusies" pēc rakstiska iesnieguma saņemšanas.

Kā LETA jau ziņoja, LRS no savām rindām izslēgusi vairākus pazīstamus literātus, kuri vairāk nekā piecus gadus nav maksājuši biedra naudas.

Kā liecina ieraksts LRS mājaslapā, no savienības rindām tika izslēgti Nora Ikstena, Lelde Stumbre, Andra Neiburga, Marina Kosteņecka, Ļubova Alfjorova, Daina Avotiņa, Ināra Cedriņa, Aleksandrs Čerevčenko, Rolfs Ekmanis, Aivars Freimanis, Ilze Kačevska, Tamāra Liseka, Andrejs Ļevkins, Milēna Makarova, Rūta Mežavilka, Aivars Ozoliņš, Antons Stankevičs un Aina Vāvere.

Kopumā LRS biedru naudas parāds par iepriekšējiem gadiem veidojot 2095 latus.

LETA