Sabiedrība
2011. gada 14. decembrī, 21:16

Tikai Žagars pieteicies LNO direktora amatam

Jauns.lv

Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā uz vakanto Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktora amatu saņemt tikai viens pieteikums, ko iesniedzis pašreizējais LNO direktors Andrejs Žagars.

Tikai Žagars pieteicies LNO direktora amatam...

Kā informēja ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Senakola, līdz nedēļas beigām ministrija vēl gaidīs iespējamos pieteikumus, kas konkursa nolikumā noteiktajos termiņos sūtīti pa pastu, proti, kuriem pasta zīmogs būs 9.decembris.

Ministrija ir izveidojusi komisiju, kas izvērtēs pretendentus konkursā uz LNO direktora amata vietu. Apzinoties operas nozīmību Latvijas kultūrvidē, kā arī lomu valsts starptautiskā tēla veidošanā, pēc kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) ierosinājuma, komisijas darbā pieaicināti eksperti gan no kultūras nozares, tostarp kultūras menedžmenta profesionāļi, gan arī tūrisma un personāla vadības speciālisti, mūzikas un tūrisma jomām.

Konkursa komisijā darbosies komisijas priekšsēdētāja Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa, komisijas locekļi - Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors un profesors Artis Sīmanis, ministrijas Kultūrpolitikas departamenta direktore Jolanta Treile, Stratēģijas un reģionālās politikas kultūrpolitikas nodaļas vecākā referente Ingrīda Vilkārse un ministrijas Personāla un dokumentu pārvaldības nodaļas vadītāja Zane Fogelsone-Klodāne.

Komisijas darbā kā eksperti ir pieaicināti kultūras ministres padomnieks Ints Dālderis, SIA "O.D.A." valdes locekle un vadošā konsultante Gitāna Dāvidsone, profesors Juris Karlsons, Tūrisma padomes priekšsēdētājs Aldis Kušķis, producente Leonarda Ķestere, LNO Ģildes priekšsēde Aija Pelše, Nacionālās Kultūras padomes locekle un tūrisma tirgus speciāliste Brigita Stroda.

Komisijas darbā ekspertiem būs padomdevēju tiesības.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz LNO likumu, ministrija šā gada 30.novembrī izsludināja atklātu konkursu uz LNO direktora amata vietu. Būtiskākie kritēriji amata pretendentiem bija pieredze, izpratne par kultūras nozari un vīzija par LNO attīstību un darbības stratēģiju.

Kā  ziņots, Andrejs Žagars vada Latvijas Nacionālo operu kopš 1996.gada. Žagaram darba līgums beidzas decembrī. Saskaņā ar LNO likumu Kultūras ministrijai jāizsludina konkurss uz LNO direktora vietu. Ja Žagars vēlēsies turpināt vadīt LNO, viņš varēs piedalīties konkursā.

Konkursi uz LNO direktora amatu līdz šim nav notikuši, jo tika izmantota LNO likumā paredzētā iespēja līguma termiņa pagarināšanai.

LETA