Teilore Svifta un "Arcade Fire" ierakstījuši dziesmas "Bada spēļu" albumam
Kultūra
2011. gada 27. decembris, 20:20

Teilore Svifta un "Arcade Fire" ierakstījuši dziesmas "Bada spēļu" albumam

Jauns.lv

Amerikāņu kantri mūzikas dziedātāja Teilora Svifta, kanādiešu indiroka grupa "Arcade Fire" un amerikāņu folkroka grupa "The Decemberists" ierakstījuši dziesmas filmas "The Hunger Games" ("Bada spēles") mūzikas albumam.

Teilores dziesma "Safe and Sound" jau iznākusi kā singls šā gada 23.decembrī.

Pilns albums iznāks īsi pirms kinolentes pirmizrādes, kurai būtu jānotiek marta otrajā pusē. Nav zināms, vai šīs dziesmas skanēs arī filmā. Filmas skaņu celiņu raksta Džeimss Ņūtons Hovards, un saskaņā ar neoficiālu informāciju tas tiks izdots atsevišķi.

Kā ziņots, Sūzenas Kolinsas romāna ekranizācijā galvenajā lomā spēlēs Dženifera Lorensa. Līdz šim Lorensas slavenākā loma bija "Oskara" balvai nominētajā kinolentē "Winter's Bone".

Gerija Rosa režisētajā filmā piedalīsies arī "Oskara" balvai nominētās lesbiešu drāmas "The Kids are All Right" ("Bērniem viss kārtībā") aktieris Džošs Hačersons, seriāla "Neighbours" ("Kaimiņi") zvaigzne Laiems Hemsvorts un kino zvaigzne Stenlijs Tuči.

Romāna darbība norisinās nākotnē, kur jauniešiem jāpiedalās tā dēvētajās bada spēlēs, kurās izdzīvo tikai viens, jo cīņa notiek uz dzīvību un nāvi. Sacensībās spiesti piedalīties arī Katnisa un viņas draugs Pīts, kas tiek nostādīti sarežģītas izvēles priekšā. Romāns, kuram ir vēl divas daļas -"Catching Fire" ("Spēle ar uguni") un "Mockingjay" ("Zobgaļsīlis") -, ir tulkots gandrīz trīsdesmit valodās un izdots vairāk nekā trīsdesmit valstīs.

Filmas "Bada spēles" treileris

LETA/Foto: Bulls Press