Sabiedrība
2012. gada 4. janvārī, 09:12

Pasniegs balvas par izciliem sasniegumiem žurnālistikā 2011. gadā

Jauns.lv

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) nodibinājusi "Izcilības balvu", kas tiks pasniegta par izciliem sasniegumiem žurnālistikā, informēja asociācijā.

Pasniegs balvas par izciliem sasniegumiem žurnālis...

Balva tiks piešķirta par sasniegumiem presē, radio, televīzijā, interneta žurnālistikā un par izcilību reģionālajos medijos. Asociācija plāno piešķirt arī simbolisku biedra balvu.

Kandidātus balvai var izvirzīt jebkurš medijs, tā vadība vai žurnālisti. Pretendenta darbam jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tas radījis sabiedrībā rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi un darbs atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Izvēlētais materiāls, kas tapis 2011.gadā, un aizpildīta pieteikuma anketa jānosūta uz elektroniskā pasta adresi "izcilibasbalva@gmail.com" vai pasta adresi Alberta iela 1-13, Rīgā, LV-1010, ar norādi "LŽA "Izcilības balva"".

Darbu iesniegšanas termiņš ir 2012.gada 5.februāris. Plānots, ka rezultāti tiks paziņoti februāra beigās vai marta sākumā.

Iesūtītos darbus vērtēs LŽA ievēlēta piecu cilvēku komisija, kurā ir Arnis Krauze, Gints Grūbe, Ainārs Dimants, Evita Puriņa un Lauris Zvejnieks.

Kopējais balvu fonds ir 3000 eiro (2100 latu).

LŽA dibināta 2010.gada 24.novembrī, un par tās pirmo valdes priekšsēdētāju kļuva Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas "Žurnālistika" vadītāja Anda Rožukalne.

Šogad par asociācijas valdes priekšsēdētāju ievēlēta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra vadītāja Inga Spriņģe.

Valdē strādās arī Latvijas Televīzijas žurnālists Arnis Krauze, Latvijas Radio žurnāliste Marta Cerava, laikraksta "Dienas Bizness" žurnāliste Madara Fridrihsone, raidījuma "Nekā personīga" producente Arta Ģiga, portāla "Delfi" žurnālists Ivo Leitāns un ziņu aģentūras LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis.

Gada laikā asociācijas biedru skaits no sākotnējiem 56 dibinātājiem ir pieaudzis līdz 77.

Asociācijas mērķi ir aizstāvēt vārda un preses brīvību, uzlabot žurnālistu profesionālo vidi, veicināt diskusiju par profesionālajām un ētikas problēmām, aizstāvēt žurnālistu tiesības, uzlabot un attīstīt masu mediju likumdošanu, sekmēt biedru profesionālo apmācību un žurnālistu mūžizglītību.

LETA Nozare.lv