Valmieras teātris dosies viesizrādēs uz Liepāju
Novadu ziņas

Valmieras teātris dosies viesizrādēs uz Liepāju

Jauns.lv

Pēc sešu gadu pārtraukuma Valmieras Drāmas teātris atkal dosies viesizrādēs uz Liepāju. No 23. līdz 25. februārim liepājnieki valmieriešu izpildījumā varēs redzēt trīs iestudējumus.

Valmieras teātris dosies viesizrādēs uz Liepāju...
Skats no Valmieras teātra izrādes „Krāsainās pasakas”, kas tapusi pēc Imanta Ziedoņa pasaku grāmatas motīviem.
Skats no Valmieras teātra izrādes „Krāsainās pasakas”, kas tapusi pēc Imanta Ziedoņa pasaku grāmatas motīviem.

Liepājas teātrī tiks rādītas trīs Valmieras teātra iestudējumi - „Krāsainās pasakas”, „Ķiršu dārzs” un „Eldorado”.

* Ceturtdien, 23. februārī, pulksten 11.00 un 14.00 Valmieras teātris īpaši iepriecinās Kurzemes skolēnus un studentus izrādē pēc Imanta Ziedoņa „Krāsainajām pasakām”. Tā ir piemērota skolēniem no sešu gadu vecuma, un ne tikai bērniem un jauniešiem, bet arī pieaugušajiem. Izrāde ar zināmu humora devu, dinamisku un spraigu stāstījumu ieskicē vairākas Imanta Ziedoņa pasakas.

Izrāde ir tapusi, aktieriem spēlējoties ar tekstu un meklējot impulsu, kas Imantam Ziedonim palīdzējis radīt krāsainās fantāzijas. Režisors visas pasakas veidojis kā TV raidījumus – ziņu izlaidumus, jubilāru godināšanu, tiešraides un laika ziņas, kuros nepārtraukta jautrība un mīļums sagādās pārsteigumus un atpazīšanas prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Izrādē piedalās Mārtiņš Meiers, Oskars Morozovs, Inese Ramute, Ivo Martinsons, Dace Eversa, Inga Siliņa, Māris Bezmers, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis un Māra Vīgante.

Skats no Valmieras teātra izrādes – Antona Čehova „Ķiršu dārzs”.
Skats no Valmieras teātra izrādes – Antona Čehova „Ķiršu dārzs”.

* Piektdien, 24. februārī, pulksten 19.00 tiks izrādīts Antona Čehova „Ķiršu dārzs” - viena no režisora Oļģerta Krodera „zelta fonda” izrādēm.

Lomās: Ieva Puķe, Inga Siliņa, Elīna Vāne, Tālivaldis Lasmanis, Krišjānis Salmiņš, Kārlis Neimanis, Agris Māsēns, Skaidrīte Putniņa, Oskars Morozovs, Māra Mennika, Rihards Rudāks, Aigars Apinis, Ivars Vanags, Terēza Lasmane, Ruta Birgere, Regīna Devīte un Māris Bezmers.

Skats no Valmieras teātra komēdijas „Eldorado”.
Skats no Valmieras teātra komēdijas „Eldorado”.

* Sestdien, 25. februārī, pulksten 18.00 izrādīs Alvja Lapiņa „Eldorado” (režisors Varis Brasla). Alvja Lapiņa luga ir saldais ēdiens tiem, kam patīk izrādes ar humora dzirksti. Izrādes notikumi liek pasmaidīt, paraudzīties uz likstām, ar kādām sastopas izrādes varoņi.

Divi uzņēmīgi veči gatavi sameklēt turpat pie mājas ezermalā mistisko laimes zemi Eldorado, kur ikviens ātri var tikt pie laimes un bagātības. Naudas kalšanas plānos viņi paredz gan audzēt visēdājas sliekas, gan gleznot skaistu sieviešu aktus, gan mācīt kaķus apmeklēt mazmājiņu. Ja tikai tie laikabiedri netraucētu!

Lomās: Dace Eversa, Tālivaldis Lasmanis, Januss Johansons, Baiba Valante, Aigars Vilims, Terēze Lasmane un Mārtiņš Meiers.

Savukārt martā Liepājas teātris ar savām izrādēm brauks pie Valmieras skatītājiem.

Kasjauns.lv/Publicitātes foto