Vāc ziedojumus, lai aktrise Velta Skurstene nezaudētu redzi
Tiek vākti ziedojumi aktrisei Veltai Skurstenei, lai viņa nezaudētu acu gaismu un varētu atļauties veikt injekcijas acīs.
Sabiedrība
2012. gada 24. maijs, 12:37

Vāc ziedojumus, lai aktrise Velta Skurstene nezaudētu redzi

Jauns.lv

Četras reizes gadā latviešu iemīļotajai aktrisei ir jāveic injekcijas acīs, lai viņa nepazaudētu acu gaismu. Par šīm injekcijām gadā jāsamaksā 360 lati, kas ir ievērojama daļa no viņas pensijas.

Šodien iemīļotajai aktrisei ir 80 gadu, viņa ir moža, gaiša un enerģiska, taču grūtības sagādā redzes problēmas. Viņai konstatēta acs tīklenes distrofija. Kopš 2008. gada viņai četras reizes gadā jāveic injekcijas acīs, lai nezaudētu redzi. Vienas injekcijas maksa ir 90 latu, kas ir lielākā aktrises ikmēneša pensijas daļa. Gadā kopā tie ir 360 lati, kas nepieciešami šīm svarīgajām injekcijām, rakstīts projekta ziedot.lv mājaslapā.

Vairāk nekā 30 gadus aktrise strādājusi Valsts Jaunatnes teātrī, kur lielus un mazus priecējusi ar tādām lomām kā Sprīdītis, Buratīno, Ēzelītis I-ā un vēl vairākiem desmitiem citām lomām. Viņa ir spēlējusi kino, televīzijas raidījumos viņa priecējusi bērnus kopā ar lellēm Gustiņu un Tontonu, piedalījusies televīzijas iestudējumos un bērnu raidījumos. Viņas balss atpazīstama neskaitāmās animācijas filmās un radio iestudējumos. Viņa atveidojusi arī Tāpēcīti raidījumu ciklā „Atbildam, jums kāpēcīši!”. Viņa bijusi arī Leļļu teātra aktrise, kur lielāko atzinību guvusi ar izrādi „Makss un Morics”.

Velta Skurstene runā ventiņ’ mēlē
Ziedot Veltai Skurstenei var, ieskaitot naudu bankas kontā:

Fonds „Ziedot”

Reģ. Nr 40008078226

Swedbank,

bankas kods: HABA LV 22

konta nr: LV95HABA0551006150241

mērķis: „Palīdzība aktrisei Veltai Skurstenei”


Kasjauns.lv/ Foto: Rojs Maizītis