Runā Rīga
2012. gada 31. maijs, 16:17

Ušakovs sveiks elektromobiļu rallija posma Tallina – Pērnava - Rīga uzvarētājus

Jauns.lv

Piektdien, 1. jūnijā, plkst. 18.00 Rātslaukumā ieradīsies elektromobiļu rallija Tallina-Montekarlo dalībnieki, starp kuriem būs arī Tallinas mērs Edgars Savisārs. Plkst. 19.30 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs sveiks rallija posma Tallina – Pērnava - Rīga uzvarētājus.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, visi elektromobiļi būs apskatāmi Rātslaukumā līdz 2. jūnija rītam. Plkst. 10.00 tiks dots starts rallija otram posmam maršrutā Rīga – Jelgava – Paņeveža – Kauņa. Ar elektromobili "Mitsubishi Miev" līdz Rīgas robežai braucienā piedalīsies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs. Savukārt Tallinas mērs Rīgā ieradīsies ar elektromobili Pobeda 1958, bet tālāk braucienā nepiedalīsies. Ar elektromobili "Hybrid Lexus" no Rīgas līdz Jelgavai rallijā brauks arī Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Elektromobiļu rallijā piedalīsies 29 pilsētas no 10 valstīm: Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Austrijas, Slovēnijas, Itālijas un Monako. Paredzēts, ka startu rallijam Tallinā 1. jūnijā rītā dos Monako princese Šarlēna un Tallinas mērs Edgars Savisārs, bet 10.jūnijā finišā dalībniekus sagaidīs un uzvarētājus apbalvos Viņa Augstība Monako firsts Alberts II. Visu rallija maršrutu brauks seši elektromobiļi, bet katrā atsevišķajā posmā dalībnieku skaits būs dažāds. Organizatori ir paredzējuši, ka interesenti var pieteikt savu dalību un cīnīties par balvām jebkurā posmā, atbilstoši savām vēlmēm un tehniskajām iespējām. Rallijā aicināti piedalīties ne tikai elektromobiļi, bet arī tie transporta līdzekļi, kas izmanto jebkādu citu alternatīvo enerģiju.

Rallijam „Tallina – Montekarlo” ir 82 gadu sena vēsture. Tas tika atjaunots 2011. gadā un pirmo reizi tajā sacentās elektromobiļi. Šogad rallijā piedalīsies "OSCar Jeep", "Fisker Karma", "Tesla Roadster", "Nissan Leaf", "Pobeda 1958", "Mitsubishi Miev" automašīnas.

Plašāka informācija par ralliju mājas lapā

www.electricmarathon.eu

Kasjauns.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību