Latvijas kino un teātra vecmeistari jaunā filmā. FOTO
Filmas veidotāji vēlas pateikt, ka dzīve nebeidzas pēc 65 gadiem, kad it kā cilvēks jūtas vairs nevienam nevajadzīgs.
Kultūra
2012. gada 27. jūnijs, 19:30

Latvijas kino un teātra vecmeistari jaunā filmā. FOTO

Kasjauns.lv

Trešdien, 27. jūnijā, Rīgā sākās "Studijas F.O.R.M.A." jaunās pilnmetrāžas spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" uzņemšana, informēja filmas sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Daine.

Spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" uzņemšana

gallery icon

Pirmajās darba dienās tiks uzņemtas epizodes, kas saistītas ar galveno varoņu dzīvi pansionātā. Filmas uzņemšanas darbi notiks Berģos, sociālās aprūpes centrā "Ezerkrasti", un paredzēts, ka filmas uzņemšanu šodien plkst.12 ieradīsies vērot arī labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Spēlfilma "Džimlai Rūdi Rallallā!" būs traģikomēdija. Filmas sižets būs cieši saistīts ar pensionāru vecumdienām, viņu psiholoģisko atstumtību un vienlaikus dzīvo interesi par notikumiem valstī un vēlmi būt sabiedrībai vajadzīgiem.

Pansionāta iemītnieku vidū uzdzirkstī impulss jaunai aktivitātei, ar kuru seniori varētu palīdzēt Latvijai krīzes situācijā. Sižeta darbība kādā brīdī nonāk jau tiktāl, ka par pensionāru idejām interesējas starptautiski mediji, premjers un aizsardzības ministrs, stāstīja Daine.

Jaunā latviešu kinoprojekta idejas un scenārija autors ir Māris Putniņš, kurš jau strādājis kopā ar "Studiju F.O.R.M.A."" pie spēlfilmas "Mazie laupītāji". Filmu veidos režisoru tandēms Jānis Cimermanis un Putniņš, kuru kopdarbība vairāk zināma pēc lielu popularitāti ieguvušajām leļļu filmām "Avārijas brigāde". Savukārt spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" operators būs Andrejs Verhoustinskis, bet producents - Gatis Upmalis.

Filmā piedalīsies iemīļoti Latvijas kino un teātra vecmeistari - Pēteris Liepiņš, Juris Strenga, Jakovs Rafalsons, Astrīda Kairiša, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Ģirts Jakovļevs, Velta Straume, Baiba Indriksone, Uldis Dumpis, Arno Upenieks, Rūdolfs Plēpis un citi. Tāpat filmā piedalīsies aktieris Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Vilsons, Juris Žagars, Leonarda Ķestere un vēl citi jaunākas paaudzes kolēģi.

Filmas veidotāji vēlas pateikt, ka dzīve nebeidzas pēc 65 gadiem, kad it kā cilvēks jūtas vairs nevienam nevajadzīgs. Var mēģināt uzdrīkstēties atrast jaunus izaicinājumus, kā to darīs topošās filmas varoņi. Dienēšana armijā filmas varoņiem paveras kā durvis uz citu - piedzīvojumu un jēgpilnu pasauli, kā iespēja mūža beigās vēl piedzīvot kaut ko neparastu un nebijušu un sajusties vajadzīgiem.

Filmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" tapšanu atbalsta Nacionālais Kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Aizsardzības ministrija, Labklājības ministrija, Latvijas Pensionāru federācija un Latvijas Televīzija.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA