Sabiedrība

Gruškevics valdības lēmumu par atbrīvošanu no amata tiesā varētu apstrīdēt nākamnedēļ

Jauns.lv

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) bijušais valsts sekretārs Mareks Gruškevics valdības lēmumu par atbrīvošanu no amata varētu apstrīdēt nākamnedēļ, pastāstīja Gruškevics.

Gruškevics valdības lēmumu par atbrīvošanu no amat...

Viņš sacīja, ka valdības lēmumu par atbrīvošanu no amata tiesā nolēmis apstrīdēt pēc atgriešanās no Londonas, kur pašlaik vēro olimpiskās spēles. "Es šādu rīcību uzskatu par prettiesisku un savu lēmumu neesmu mainījis," viņš piebilda.

Iepriekš Gruškevics tiesai bija lūdzis pārskatīt disciplinārlietas izskatīšanas termiņu, taču tiesa to atteica, jo galīgais lēmums lietā jaut bija pieņemts.

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrijas disciplinārlietu komisija rosināja atbrīvot no amata ministrijas valsts sekretāru Gruškevicu un valsts sekretāra vietnieci Ingu Štāli, kā arī Nodrošinājuma un finanšu departamenta direktora vietnieci Inesi Gludīti.

Disciplinārlieta tika ierosināta saistībā ar datortehnikas piegādi skolām, kas ilga ļoti ilgu laika periodu, tādēļ iepirkuma specifikācijā norādītā tehnika jau bija novecojusi un piegādātājs piedāvāja to aizvietot ar jaunākiem modeļiem. IZM tam piekrita, taču atbildes sagatavotas un izmaiņas izdarītas neatbilstoši likumiem, kā dēļ varēja rasties draudi, ka visa summa – 9 miljoni latu – būtu jāsedz no valsts budžeta līdzekļiem, nevis Eiropas Savienības atbalsta.

Gruškevics aprīlī tika atstādināts no pienākumu pildīšanas, bet Štāle darbu ministrijā turpināja. Sākotnēji tika nolemts, ka Gruškevicam rotācijas kārtībā tiks piedāvāts cits amats. IZM valsts sekretāra pienākumus kopš Gruškevica atstādināšanas uz laiku pilda valsts sekretāra vietniece struktūrfondu jautājumos un Eiropas lietās Lauma Sīka.