Kultūra
2012. gada 20. augusts, 06:04

Ginesa rekordu grāmatā iekļuvušo izrādi "Trakās šķēres" rādīs Dobelē

Jauns.lv

Trešdien, 26.septembrī, Dobeles kultūras namā būs iespēja noskatīties izrādi "Trakās šķēres", kas ir iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā visvairāk spēlētā izrāde pasaulē, informēja kultūras namā.

Pola Portnera sarakstītā luga "Trakās šķēres" ASV tiek izrādīta kopš 1976.gada un ir izspēlēta vairāk nekā 50 000 reižu.

"Trakās šķēres" ir interaktīva kriminālkomēdija, kurā par dalībnieku kļūst ikviens tās skatītājs. Turklāt ik reizi izrādei ir cits atrisinājums, par kuru nenojauš pat tās aktieri, jo nav iespējams prognozēt, kāda būs skatītāju reakcija. Izrādes darbība norisinās frizētavā, un galvenie izrādes personāži ir divi frizieri un četri frizētavas apmeklētāji.

Izrādē tiks risināta nežēlīga slepkavība, kurā nogalināta pasaulē slavenā pianiste Irēna Mālere. Kurš ir vainīgais, to nezina neviens - ne aktieri, ne skatītāji, ne režisors. Izmeklēšana notiek turpat uz skatuves, un, lai to atrisinātu, tiks ņemti vērā skatītāju viedokļi. Emocijām un spriedzes bagātā kriminālkomēdija "Trakās šķēres" garantēs lielisku noskaņojumu, turklāt skatītājiem tiks piedāvāta vienreizēja iespēja - izmazgāt matus un ieveidot frizūru turpat uz skatuves friziera Alesandro gādībā. Iestudējumu veido pazīstamais poļu režisors Marcins Salvinskis, kuram šī ir debija Latvijas teātros, un starptautiskā teātra kompānija "Domino".

Kriminālkomēdiju "Trakās šķēres" īpaši interesantu padara aktieru saspēle - Gints Grāvelis, Santa Didžus, Jānis Jarāns, Laila Kirmuška, Jānis Kirmuška, Artūrs Putniņš, Jūlija Ļaha un Ineta Radčenko.

"Domino teātris" ir pazīstams ar tādu izrāžu veidošanu kā "Kailie brieži", "Sekss un Grēkpilsēta" un "Parīze - Dakāra".

Kā ziņots, 14.maijā kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē bija šī uzveduma pirmizrāde Latvijā. Izrāde bija skatāma arī Valmieras Kultūras centrā un citur.


LETA