Jānis Zaržeckis: „Arvien vairāk vīriešu vēlas kļūt skaistāki”
"Stiprā dzimuma aktivitātes nav saistītas ar arvien vairāk vīriešu vēlmi vienkārši izskatīties kā Apoloniem. Tie pārsvarā ir darījumu cilvēki, kurus motivē pragmatiski apsvērumi - labāks izskats nozīmē labāku biznesu," atklāj plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis.
Viedokļi
2012. gada 4. septembris, 22:38

Jānis Zaržeckis: „Arvien vairāk vīriešu vēlas kļūt skaistāki”

Jauns.lv

Nav nekāds noslēpums, ka ne mazums cilvēku nav apmierināti ar savu ārējo izskatu. Daļa no viņiem ar to samierinās, bet daļa gatavi aktīvi rīkoties. Viens no veidiem kā kaut ko darīt lietas labā ir gulties uz plastikas ķirurgu galda. Pieņemts domāt, ka ārējā izskata korekcijas ir sieviešu privilēģija un Latvijā tas tā patiešām arī ir.

"No maniem Latvijas klientiem varbūt katrs divdesmitais ir vīrietis, pārējās sievietes", apstiprina Rīgas domes deputāts un plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis.

Viņš uzsver, ka skaistuma tīkotāju vidū nekādu īpašu jaunu modes kliedzienu neesot. Vēlmes ir klasiskas - implanti, sejas atjaunošana, tauku nosūkšana, ausu un deguna korekcijas.

Taču ļoti interesanta tendence vērojama starp viņa klientiem no ārvalstīm - te teju katrs otrais ir vīrietis. Vīriešu galvenās intereses ir pielabot degunus, atjaunot novecojušās sejas un tikt vaļā no alus vēderiņiem.

"Stiprā dzimuma aktivitātes nav saistītas ar arvien vairāk vīriešu vēlmi vienkārši izskatīties kā Apoloniem. Tie pārsvarā ir darījumu cilvēki, kurus motivē pragmatiski apsvērumi - labāks izskats nozīmē labāku biznesu", atklāj Jānis Zaržeckis.

Jānis Zaržeckis jau vairākus gadus aktīvi piesaista klientus tieši no ārvalstīm- regulāri lido uz Londonu un Cīrihi un konsultē viņus. Pārsvarā skaistuma tīkotāji ierodas Latvijā no divu, trīs stundu lidojuma attālumā esošām valstīm, taču bijuši klienti arī, piemēram, no Austrālijas un Čīles. Latvija viņus piesaista ar lētākām cenām - viena operācija izmaksā par 30 līdz 40 procentiem lētāk.

"Tas ir labs Latvijas intelekta eksports. Katrs no šiem klientiem mūsu valstī uzturas aptuveni nedēļu un atstāj šeit brangu naudu. Viens ārvalstu pacients nodrošina vismaz valsts prezidenta vai premjera mēneša algu", norāda Jānis Zaržeckis.

Karlīna Timofejeva/ Foto: Ieva Čīka/ LETA