Skandāls Melngalvju namā! Prezidents Bērziņš Turkmenistānu sajauc ar Turciju
Latvijas prezidents Andris Bērziņš preses konferencē domāja, ka tiekoties ar Turkmenistānas prezidentu, patiesībā tiekas ar Turcijas prezidentu.
Politika
2012. gada 12. septembrī, 11:02

Skandāls Melngalvju namā! Prezidents Bērziņš Turkmenistānu sajauc ar Turciju

Jauns.lv

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš oficiālajā preses konferencē kopā ar Turkmenistānas prezidentu Gurbanguli Berdimuhamedovu konsekventi savu turkmēņu kolēģi sauca par Turcijas prezidentu.

Skandāls Melngalvju namā! Prezidents Bērziņš Turkm...

Mūsu prezidentam, pēc visa spriežot, bija iestājusies amnēzija un viņš vienā Dieva mierā oficiālajā preses konferencē, stāvēdams līdzās savam turkmēņu kolēģim, viņu dēvēja par Turcijas prezidentu. Bērziņš, uzlūkodams Berdimuhamedovu, diplomātiski izteica gandarījumu, ka viņam ir prieks satikties ar Turcijas prezidentu. Turkmenistānas prezidents šai laikā centās pielabot austiņas, lai saprastu, ko īsti saka Bērziņa runas tulks. Jāteic, ka konferences laikā prezidentu teiktais vienam otram tika tulkots krievu valodā.

Latvijas Ārpolitiskas institūta goda direktors un Saeimas deputāts Atis Lejiņš („Vienotība”) par Bērziņa misēkli uzzināja tikai no sarunas ar Kasjauns.lv. Viņš nebija piefiksējis mūsu prezidenta pārteikšanos. „Vai dieniņās! Nu ko lai saku… Slikti,” spēja vien noteikt Lejiņš.

Viņam ir gadījies piedzīvot, ka starptautiskajos pasākumos sajauc Latviju ar Lietuvu. Tomēr šoreiz neesot vienkārši bijusi kāda starptautiska zema līmeņa diskusija, bet gan augsta līmeņa tikšanās un notikušais esot jāvērtē negatīvi. Lejiņš cer, ka gan pats prezidents, gan Prezidenta kanceleja no šī gadījuma gūs mācību, lai turpmāk tādi misēkļi nenotiktu.

Jāteic, ka šī pēdējā laikā nav pirmā reize, kad prezidents neveiksmīgi „palaiž muti”. 1. septembrī Bērziņš nonāca neveiklā situācijā, publiski piedraudot mediju pārstāvjiem, ko vēlāk skaidroja ar satraukumu. „Čaļi, pa galvu vajag, ja? Ilgi neesat sisti, ja...”, teica Bērziņš TV operatoram, jo nevēlējās, ka viņš filmē kā Valsts prezidents savu dēlu ved uz pirmo skolas dienu.


Turkmenistānas prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs viesojas Latvijā

Kasjauns.lv/Foto: president.lv. Evija Trifanova/LETA