Veidiņa: ēdienu kvalitāte un serviss sociālajās virtuvēs atbilst izvirzītajām prasībām
Septembrī sešās silto ēdienu izdales vietās bija izsniegtas 54 785 porcijas par kopējo summu Ls 67 933.
Runā Rīga
2012. gada 4. oktobris, 17:11

Veidiņa: ēdienu kvalitāte un serviss sociālajās virtuvēs atbilst izvirzītajām prasībām

Jauns.lv

„Rīgas domes līdzfinansētās virtuves sociāli mazaizsargātiem iedzīvotājiem funkcionē atbilstoši mūsu izvirzītajām prasībām un sniedz kvalitatīvus pakalpojumus,” uzskata Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, par to viņa šodien pārliecinājās, kopā ar Labklājības departamenta pārstāvjiem apmeklējot Pārdaugavas zupas virtuvi un silto ēdienu izdales vietu.

Viena no piecām zupas virtuvēm, ko apmeklēja domes pārstāvji, atrodas Āgenskalna tirgus rajonā, starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu. Te saņemt ēdienu var jebkurš, bez Sociālā dienesta izziņas un dokumentu uzrādīšanas. Ēdienkartē ir zupa vai putra, maize, tēja. Ēdienu var ēst uz vietas vai ņemt līdzi savos traukos. Zupas virtuvi līdzfinansē Rīgas dome, bet ēdināšanas pakalpojumu sniedz Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Diakonijas centrs.

Pakalpojumu citās zupas virtuvēs nodrošina biedrība "Žēlsirdības misija "Dzīvības ēdiens"" un Latvijas Pareizticīgās baznīcas Rīgas Svētās Trijādības – Sergija sieviešu klosteris (Kr. Barona ielā 126). Vasaras periodā trijās zupas virtuvēs dienā Rīgas dome līdzfinansēja vidēji 400 porcijas, septembrī 450. Oktobrī jau piecās zupas virtuvēs Rīgas dome līdzfinansēs kopā 746 porcijas dienā.

Rīgas domes pārstāvji apmeklēja arī Bolderāju, kur Stūrmaņa ielā 25 darbojas viena no sešām siltā ēdiena izsniegšanas vietām. Te var saņemt silto ēdienu, uzrādot personalizēto elektronisko viedkarti, kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam vai par atbilstību maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam. Katru dienu tiek piedāvāta cita ēdienkarte: zupa, otrais ēdiens, maize un dzēriens. Arī šeit var paēst uz vietas vai arī ēdienu ņemt līdzi uz mājām. Ēdiens tiek pagatavots Pārtikas un veterinārā dienesta atzītās virtuvēs. Pakalpojumu sniedz pilnsabiedrība „Rīgas virtuve”.

Septembrī sešās silto ēdienu izdales vietās bija izsniegtas 54 785 porcijas par kopējo summu Ls 67 933. No gada sākuma bija izsniegtas 594 982 porcijas un šim mērķim izlietoti 741 723 lati.

Sākoties aukstajam laikam, Rīgā pieaug pieprasījums pēc siltā ēdiena. No 1.oktobra mainīts darbalaiks un palielināts vietu skaits Rīgas naktspatversmēs, atsāka darbu vēl viena zupas virtuve Čiekurkalnā, kā arī palielināts porciju skaits, ko līdzfinansē Rīgas pašvaldība.

Karlīna Timofejeva/ publicitātes foto

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību