Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Viņķelei prognozē tikpat spožu karjeru kā Vācijas kanclerei Merkelei
Labklājības ministre Ilze Viņķele, kura tikko aizvainojusi Latvijas pensionārus, sociologs Aigars Freimanis prognozē tikpat spožu izaugsmi kā Vācijas kanclerei Angelai Merkelei. Abas politiķes esot ļoti līdzīgas.
Sabiedrība

Viņķelei prognozē tikpat spožu karjeru kā Vācijas kanclerei Merkelei

Jauns.lv

Partijā „Vienotība” tuvākajā laikā notikšot līdera maiņa un, iespējams, ka šī politiskā spēka priekšgalā stāsies pašreizējā labklājības ministre Ilze Viņķele. Tā intervijā radio „Baltkom” prognozēja sociologs Aigars Freimanis.

Viņķelei prognozē tikpat spožu karjeru kā Vācijas ...

„Esmu dzirdējis runas, ka tuvākajā laikā „Vienotībā” varētu notikt līdera maiņa. Un Viņķele varētu būt reāla partijas līdera kandidāte vai „Vienotības” premjerministra amata kandidāte,” norādīja Freimanis.

Viņš pastāstīja, ka pirms vairākiem gadiem ticies ar kādu savu kolēģi no Vācijas, kurš Viņķeli jau toreiz salīdzinājis ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

„Kolēģis ieraudzīja Viņķeli televizorā, kur viņa kaut ko komentēja kā Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre. Viņš man pēc raidījuma beigām piezvanīja un teica: „Tā ir nākamā Merkele!” Pēc viņa teiktā, Angela Merkele pirms vairākiem gadiem, pirms vēl stājās Vācijas kancleres amatā, izskatījās tieši tāda. Un neviens tam īsti neticēja, jo viņa šķita pelēka un nepamanāma. Viņš apgalvoja, ka Viņķele un Merkele ir ļoti līdzīgas gan ārēji, gan pēc balss tembra,” pastāstīja sociologs.

Tāpat sociologs teica, ka Viņķele „Vienotībai” būtu ļoti izdevīga kandidatūra arī Rīgas mēra amatam gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Par to, ka Viņķelei „Vienotībā” varētu būt saudzējošs režīms, liecina tas, ka viņa īpaši netiek strostēta par neapdomīgajiem izteicieniem, kuri bija adresēti pensionāriem no citas pasaules – padomju laika. Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Viņķele intervijā žurnālam „Playboy” izteikusies, ka pensionāri, kuri smagi strādājuši padomju laikā, nevar cerēt uz adekvātu sava darba novērtējumu un lielām pensijām, jo strādājuši citas valsts – PSRS - labā. Tāpat viņa norādīja, ka „padomju laika pensionāri” saņem naudu, ko viņi nav nopelnījuši.

Latvijas Pensionāru federācija pieprasījusi tūlītēju Viņķeles demisiju, bet pati ministre pat nav atvainojusies pensionāriem – tikai izteikusi nožēlu par to, ka viņas vārdi ir bijuši pensionāriem aizvainojuši. Savukārt premjers Valdis Dombrovskis paziņojis, ka viņa darba kārtībā nav rosināt Viņķeles demisiju.

Elmārs Barkāns/Foto: Evija Trifanova/LETA, EPA/LETA