Runā Rīga
2012. gada 8. novembris, 14:57

"Gardajās dienās Centrāltirgū" gardumi gandrīz no visas pasaules

Jauns.lv

2012.gada 9., 10. un 11.novembrī RPAS „Rīgas Centrāltirgus” Mārtiņdienas tirgus ietvaros pirmo reizi notiks „Gardās dienas Centrāltirgū”.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības "Rīgas Centrāltirgus" Mārketinga un komunikāciju daļā, radošā un jautrā atmosfērā visu trīs dienu laikā Amatnieku un mājražotāju tirdziņā Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā un Vidzemes tirgus atklātajā laukumā varēs iegādāties Latvijas lauku labumus, dažādas pārtikas un rūpniecības preces, kā arī amatnieku izstrādājumus. „Gardo dienu Centrāltirgū” ietvaros Centrāltirgus Gaļas, Zivju un Piena paviljonos notiks dažādas degustācijas un pavāru paraugdemonstrējumi.

Pasākuma galvenais mērķis ir pievērst rīdzinieku un pilsētas viesu uzmanību Centrāltirgū pieejamās svaigās produkcijas izmantošanai virtuvē dažādos veidos un iepazīties ar dažādu tirgotāju plašo piedāvājumu, nobaudot to ražoto produkciju.

Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs: ‘’Mūsu uzticīgie pircēji jau sen zina, ka Centrāltirgū pirms dažnedažādu gardumu iegādes ir iespējams tos nogaršot. Ar „Gardajām dienām Centrāltirgū” vēlamies iesākt jaunu tradīciju, kuras ietvaros rīdzinieki un pilsētas viesi var nodegustēt plašo pārtikas produktu klāstu pie centīgākajiem tirgotājiem, kurus varēs atpazīt pēc īpašās gardo dienu uzlīmes tirdzniecības vietā. Novēlu, lai katrai saimniecei gardu maltīšu pagatavošana sāktos ar Centrāltirgu.  Gaidām ciemos uz lielāko degustāciju pilsētā Mārtiņdienas svētku laikā 9. un 10. novembrī”.

Piektdien un sestdien Centrāltirgus Gaļas, Piena, Sakņu un Zivju paviljonos visas dienas garumā pie labākajiem tirgotājiem būs iespējams degustēt lieliskākos gardumus gandrīz no visas pasaules. Tirgotājus pircēji varēs atpazīt pēc īpašām „Gardo dienu Centrāltirgū” uzlīmēm.

Savu meistarklasi pasākuma „Gardās dienas Centrāltirgū” ietvaros sestdien, 10.novembrī plkst. 10:00 Gaļas paviljonā sāks pavārs un improvizācijas teātra aktieris Arvis Zēmanis, kurš stundas garumā apmeklētājiem atklās noslēpumus par gaļu un marinādēm.  Saldāku ēdienu kārotāji aicināti no 10:30-12:30 nogaršot konditores Annas Bīrmanes pagatavotos plācenīšus un pankūkas Piena paviljonā. Savukārt, plkst. 12:00 Pavārs Kārlis Mugins dalīsies ar pavārmākslas gudrībām jūras velšu ēdienu pagatavošanā Zivju paviljonā. Aizraujošā pasākuma laikā būs  iespēja degustēt pavāru pagatavotos gardumus un saņemt to receptes. Līdztekus pavāru aktivitātēm tirgus pircēji varēs iepazīties ar dažādu uzņēmumu plašo piedāvājumu, nobaudot to tirgoto produkciju.

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību