Runā Rīga
2012. gada 15. novembris, 15:57

Dārzeņu karuselis bērniem staros Centrāltirgū

Jauns.lv

Gaismas festivāla "Staro Rīga" norises laikā no 15. - 18. novembrim Centrāltirgū uz Prāgas ielas starp Gaļas un Piena paviljonu darbosies izgaismots Dārzeņu karuselis bērniem.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības "Rīgas centrāltirgus" mārketinga un komunikāciju daļā, īpaši gaismas festivāla norisei sagatavotais klasiskais franču karuselis bez maksas būs pieejams gan maziem, gan lieliem rīdziniekiem un pilsētas viesiem ik vakaru no plkst. 18.00 – 23.00.

Dārzeņu karuselis ir veltījums veselīgam dzīvesveidam, pievēršot rīdzinieku un pilsētas viesu uzmanību Centrāltirgū iegādājamiem produktiem un tirgotāju plašajam sortimentam.

RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs: "Nereti iepirkšanās un izklaide iet roku rokā un var teikt, ka pašreiz jau kļuvusi par neatņemamu ik katra iedzīvotāja dzīves sastāvdaļu, pat sava veida dzīves ritmu. Ar Dārzeņu karuseli vēlamies uzrunāt mūsu jaunāko tirgotāju un pircēju paaudzi, mēģinot padarīt valsts svētkus gaišākus un priecīgākus. Iespējams, ka tieši šīs nedēļas laikā katrs uzzinās par tirgu ko jaunu un ieraudzīs tirgu pavisam citādu nekā ikdienā. Mūsu izgaismoto karuseli tirgus apmeklētāji varēs ne tikai novērot, bet arī pavizināties aizraujošajā atrakcijā. Dalība „Staro Rīga” festivāla norisēs ir arī svētki Centrāltirgus ārējā apgaismojuma rekonstrukcijas projekta īstenošanai, kā rezultātā tagad tirgus ir gaišs arī vēlās vakara un nakts stundās.”

Karuseļa mākslinieks Ivars Mailītis iecerējis ar Dārzeņu karuseli iepriecināt bērnus, tādejādi parādot, ka dārzeņi, saknes, augļi un ogas var nest patiesu prieku. Kā piebilst mākslinieks: „Izklaides, karuseļi un spēles arī senāk ir bijusi tirgus neatņemama sastāvdaļa. Gaismas festivāla „Staro Rīga” laikā vēlamies kaut uz dažām dienām atjaunot šo tradīciju”.

Dārzeņu karuseļa atklāšana notiks 15. novembrī plkst. 18:00. Karuselis darbosies līdz pat valsts svētku dienai – 18. novembrim – katru vakaru no plkst. 18:00-23:00.

Tā kā pašlaik ir pabeigts Centrāltirgus ārējā apgaismojuma rekonstrukcijas projekts, tad jau šobrīd tirgus atklātās teritorijas darbalaiks ir pagarināts līdz plkst. 21.00, sniedzot iespēju Dārzeņu karuseļa apmeklētājiem ne vien iepazīties un novērtēt šo gaismas objektu, bet arī iepirkties.

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību