"Gaismas pils" teritorijā būs skatāma "Laimas" vēsturisko plakātu izstāde
Vēsturisko plakātu izstāde būs sastāvdaļa no gaismas instalācijas projekta "Izdejo mīlestību", kas gaismas festivāla laikā būs vērojams uz "Gaismas pils" fasādes.
Kultūra
2012. gada 16. novembris, 05:01

"Gaismas pils" teritorijā būs skatāma "Laimas" vēsturisko plakātu izstāde

Jauns.lv

Gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā "Gaismas pils" modeļa ēkā būs apskatāma saldumu fabrikas "Laima" vēsturisko plakātu izstāde no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) krājumiem, informēja LNB sabiedrisko attiecību speciāliste Signe Valtiņa.

Izstāde jaunās LNB ēkas modeļa ēkā jeb maketā būvlaukuma teritorijā Mūkusalas ielā 3 būs pieejama gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā līdz 18.novembrim laika posmā no plkst.18 līdz pat 23.

Apmeklējot izstādi, interesentiem būs iespēja uzdot jautājumus gan par jaunās ēkas būvniecības procesu, gan par to, kas ēkā atradīsies pēc tās atvēršanas apmeklētājiem.

"Laimas" vēsturisko plakātu izstāde būs sastāvdaļa no AS "Laima" gaismas instalācijas projekta "Izdejo mīlestību", kas gaismas festivāla laikā būs vērojams uz "Gaismas pils" fasādes.

Izstādē atlasīti vēsturiskie saldumu fabrikas "Laima" reklāmas plakāti no 20.gadsimta 30.gadiem, kas dod ieskatu Latvijas brīvvalsts laika plakātu dizainā, gan arī stāsta par saldumu ražošanas vēsturi. Būs apskatāmi tādi plakāti kā "Eiropas konfekte 505 ar svītru: "Laima"", "Laimas Mokka pupiņas ir vienmēr tās labākās", "Jaunākais grāvējs LATVĒL: sevišķi atspirdzinošs" un citi.

Vienlaikus uz "Gaismas pils" fasādes varēs izbaudīt saldumu fabrikas "Laima" īstenoto gaismas, ēnu un dejas performanci "Izdejo mīlestību". Tas ir "Laima" šokolādes aicinājums izvēlēties mīlestību, ticot, ka mīlestībā cilvēki kļūst patiesi laimīgi, minēja Valtiņa.

Jau ziņots, ka šovakar Rīgā sāksies piektais gaismas festivāls "Staro Rīga", kas rīdziniekus un pilsētas viesus ik vakaru līdz 18.novembrim priecēs ar aptuveni 80 dažādiem krāšņiem gaismas objektiem.

Šoreiz gaismas festivāla konkursa programmā piedalīsies 23 projekti, kas ir par trīs projektiem vairāk nekā pērn. Gaismas festivālā "Staro Rīga" nozīmīga ir sadarbības partneru objektu programma, kas festivālu krāšņos ar lielākiem un mazākiem gaismas pārsteigumiem. Festivāla sadarbības partneru gaismas objektu programmā iekļauti 11 gaismas objekti, savukārt pilsētvides dekoratīvo gaismas objektu programmā skatītājiem tiks piedāvāti trīs gaismas objekti, jauniešu un studentu gaismas objektu programmā - 18, radošās darbnīcas "Rīga 2014 Think Tank" gaismas objektu programmā - trīs, gaismas kafejnīcu maršrutā - 21 gaismas objekts.

Gaismas festivālā šoreiz tiks realizēta arī viena pilsētas iedzīvotāju līdzdalības akcija un būs piedāvāti vairāki īpašie notikumi.

Šogad festivāla tēma un aicinājums ir doties gaismas - patiesu vērtību - meklējumos. Katram gaismas objektam ir sava leģenda, tāpēc ikviens aicināts uzkavēties pie tiem un izbaudīt pilsētu nesteidzīgā pastaigā.

LETA/ Publicitātes foto