Valmieras teātrī apbalvoti labākie aktieri; dibinās Krodera fondu
Fotogrāfijā - balvu ieguvēji: (no kreisās) aktieris Mārtiņš Meiers, aktrise Inese Pudža, aktrise Ieva Puķe, aktieris Imants Strads, aktieris Tālivaldis Lasmanis, režisors Varis Brasla, aktrise Dace Eversa un butafore Inta Skrastiņa.
Kultūra

Valmieras teātrī apbalvoti labākie aktieri; dibinās Krodera fondu

Jauns.lv

Teātrī notika ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja 2011./2012.gada sezonas labākos māksliniekus, kā arī pieminēja oktobrī mirušo režisoru Kroderu. Šajā gadā plānots dibināt režisora Oļģerta Krodera fondu, kurā tiks vākti līdzekļi režisora piemiņas vietas izveidei Valmierā.

Valmieras teātrī apbalvoti labākie aktieri; dibinā...

Par šādu ieceri gada nogalē pavēstīja Valmieras Drāmas teātra (VDT) direktore Evita Sniedze.

Sniedze informēja par ieceri dibināt Krodera fondu un piešķirt Krodera balvu. Iecere paredz, ka katras nākamās sezonas sākumā režisora dzimšanas dienā, 9.augustā, kādam aktierim par izcilu veikumu tiks piešķirta Krodera balva, kuras pamatā būs režisora atstātais mantojums.

29.decembra vakarā, apbalvošanas ceremonijas laikā, Sniedze par lomām pēdējās Krodera izrādēs pasniedza piemiņas veltes - viņa mūža garumā nēsātus pulksteņus saņēma aktieri Aigars Apinis un Krišjānis Salmiņš, savukārt režisora foto un paša konspektēta grāmatiņa par filozofiju nokļuva aktrišu Elīnas Vānes un Ievas Puķes īpašumā.

LETA jau ziņoja, ka 29.decembrī VDT notika Ziemassvētku koncerts un ikgadējā teātra apbalvošanas ceremonija.

Par sezonas labāko aktrisi tika atzīta Inese Pudža par titullomu izrādē "Jūlijas jaunkundze". Savukārt labākā aktiera balvu saņēma Mārtiņš Meiers par Žana lomu izrādē "Jūlijas jaunkundze" un Lukāša lomu izrādē "Šveiks", aģentūru LETA informēja VDT.

Jau ziņots, ka Valmieras teātris, kurā pēdējos gados strādāja Oļģerts Kroders (09.08.1921.-10.10.2012.), domās par to, kā saglabāt slavenā latviešu režisora piemiņu. Kroders teātrī gan strādāja, gan dzīvoja, un istaba, kurā viņš mitinājās, arī nākotnē tiks saglabāta kā Krodera istaba.